Predsjedništvo LP: Abazović prihvatljiv za mandatara

"Predsjedništvo LP je konstatovalo da je u ovako složenoj bezbjedonosnoj i ekonomsko-socijalnoj situaciji, svi partijski i politički interesi parlamentarnih subjekata moraju biti podređeni interesu Crne Gore"

3323 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Predsjedništvo Liberalne partije prihvatilo je da Dritan Abazović bude kandidat za mandatara za sastav nove vlade, saopšteno je iz Liberalne partije.

"Liberalna partija zahtijeva hitan izbor zakonodavne a zatim i izvršne vlasti, odnosno nove Vlade koja bi deblokirala evropske integracije, reformske procese izbornog zakonodavstva i pripremila parlamentarne izbore 2023. godine", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Predsjedništvo Liberalne partije ovlastilo poslanika Andriju Popovića da nakon konsultacija sa rukovodstvom, a na osnovu programa mandatara i njegovog prijedloga za sastav Vlade koji će izložiti Skupštini eventualno da podršku takvoj Vladi.

"Predsjedništvo LP je konstatovalo da je u ovako složenoj bezbjedonosnoj i ekonomsko-socijalnoj situaciji, svi partijski i politički interesi parlamentarnih subjekata moraju biti podređeni interesu Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Na sjednici Predsejdništva, kako se navodi, se raspravljalo o teškoj situaciji koja je pogodila sve države početkom agresije na Ukrajinu i ugrožavanjem evropskog poretka i vrijednosti.

"Čime je pogođena i Crna Gora koja se ionako nalazi u bezbjedonosnoj krizi najtežoj od obnove nezavisnosti. Konstatovano je da su u Crnoj Gori obezglavljenje sve tri grane vlasti, zakonodavna, izvršna i sudska koje su u VD stanju i bez legitimiteta što je velika opasnost za državu, naročito u ovakvim vremenima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: