Bulajić: Dolaze teška vremena, moramo da vodimo računa o našim građanima, a ne o bilo čijim tuđim interesima

"Kao čovjek i političar, ali i predstavnik najjače političke organizacije u parlamentarnoj većini, Demokratskog fronta, jasno sam saopštio naš stav da smo protiv slanja crnogorskih vojnika van granica Crne Gore u bilo kakve ofanzivne vojne akcije"

45668 pregleda 439 reakcija 107 komentar(a)
Strahinja Bulajić, Foto: Screenshot
Strahinja Bulajić, Foto: Screenshot

Imajući u vidu vitalne interese Crne Gore, cijenio sam i cijenim da nikako ne smijemo da vodimo tuđe bitke i vodimo tuđe ratove. To ne može da bude nacionalni interes naše zemlje, poručio je predsjedavajući Skupštine Strahinja Bulajić.

On je kako je saopštio "odbio da pošalje naše vojnike van granica Crne Gore".

"Danas je na sjednici Savjeta za odbranu i bezbijednost, na koju sam pozvan u svojstvu njegovog člana, otvoreno pitanje mog legitimiteta kao vršioca dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore. To pitanje je postavljeno od strane predstavnika Vlade koja je smijenjena u Skupštini Crne Gore. Kao čovjek i političar, ali i predstavnik najjače političke organizacije u parlamentarnoj većini, Demokratskog fronta, jasno sam saopštio naš stav da smo protiv slanja crnogorskih vojnika van granica Crne Gore u bilo kakve ofanzivne vojne akcije", rekao je Bulajić.

On je dodao da je vrijeme za očuvanje mira "koji se može obezbijediti samo kroz dijalog o prevazilaženju duboke političke i institucionalne krize u zemlji, pa i o očuvanju biološke supstance naroda".

Pokušaj da se na brzinu donese odluka o angažovanju naših vojnika, bez stava predstavnika Skupštine, kako je istao, "predstavlja svojevrstan puzajući državni udar i dodatno destabilizuje Crnu Goru".

"Dolaze teška vremena i imperativno moramo da vodimo računa o našim građanima, a ne o bilo čijim tuđim interesima. Avanturističke i hazarderske odluke koje ugrožavaju mir i bezbijednost nikad neće imati moju podršku. Uvjeren sam da savjet za bezbjednost i odbranu ne može da postoji bez predstavnika Skupštine i pozivam nadležne da se Ustav i zakon mora poštovati. Mir i stabilnost Crne Gore i njenih građana je od najveće moguće važnosti", kazao je Bulajić.

Bonus video: