Živković: Bulajić nezakazivanjem sjednice trenutnu ulogu podredio partijskom interesu, DF ne može bez ulice i trotoara

"Interes DF svima poznat: napraviti što više štete u sistemu, jer je prava prilika zbog dešavanja u Ukrajini zaigrati na "sve ili ništa"

8572 pregleda 34 reakcija 35 komentar(a)
Živković, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore
Živković, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković poručio je da je Strahinja Bulajić nezakazivanjem sjednice Skupštine koja je trebalo da se održi danas "trenutnu institucionalnu ulogu podredio partijskom interesu".

Živković je kazao da je interes DF "svima poznat: napraviti što više štete u sistemu, jer je prava prilika zbog dešavanja u Ukrajini zaigrati na "sve ili ništa"."

On je poručio da je "problem u tome što su svaki put do sad izvukli deblji kraj, ne razumijevajući da sebi vežu kamen oko nogu koji ih vodi ka političkoj margini."

"Ne moraju mi vjerovati na riječ, neka pogledaju posljednja istraživanja", kazao je Živković.

U saopštenju navodi da to "nije nikakvo iznenađenje od politike koja je svoj program zasnovala na blokadama, opstrukcijama, destrukcijama."

"Jednostavno je: bez ulice i trotoara ne mogu. Ujedinjava ih želja da institucionalno i van institucija potpuno blokiraju državu i time pokažu da Crna Gora ne posjeduje elemente održivosti ustavnog sistema. Traženje razloga za izazivanje nereda i nemira uz naglašene prijetnje i birane riječi o pripremi destrukcije, samo su još jedan dokaz o tome ko je prethodnih godinu i po dana vršio vlast u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Živković poručuje da "tiha voda brijeg roni", te da će se brzo spoznati "da će ih uloga koju su sebi dodijelili smjestiti na periferiju odlučivanja o državnim interesima, kao što je to uvijek do sada bivalo."

"Neka ne udaraju po ratničkim dobošima, naslušali smo se poziva ratnim drugovima. Prijetnje sa željom da se izazove haos slušamo unazad više godina. Pošto nijesu posavjetovali Bulajića da se ponaša konstruktivno, brzo će dobiti adekvatan odgovor", zaključuje Živković.

Bonus video: