Radulović na vanrednom sastanku šefova diplomatija NATO-a

"Predviđeno je da se na sastanku sagledaju najvažnija pitanja vezana za rusku vojnu agresiju na Ukrajinu, bez presedana, posljedice po evroatlantsku bezbjednost i dogovore sljedeći koraci u cilju zaštite bezbjednosti saveznica i jačanja politike odvraćanja i odbrane Alijanse", saopšteno je iz MVP-a

6240 pregleda 11 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović učestvovaće u petak, 4. marta na vanrednom sastanku šefova diplomatija zemalja članica NATO-a u Briselu, povodom rata u Ukrajini.

Predviđeno je da se na sastanku sagledaju najvažnija pitanja vezana za rusku vojnu agresiju na Ukrajinu, bez presedana, posljedice po evroatlantsku bezbjednost i dogovore sljedeći koraci u cilju zaštite bezbjednosti saveznica i jačanja politike odvraćanja i odbrane Alijanse, saopšteno je iz MVP-a.

"Vanredni sastanak u Briselu biće prilika da šef diplomatije naglasi da Crna Gora dosljedno prati Zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku Evropske unije i pridružuje se svim restriktivnim mjerama EU protiv Rusije, te ponovi podršku Crne Gore očuvanju nezavisnosti, teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, uz poziv Rusiji da odmah prestane s vojnim napadom i povuče snage", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: