Radulović na vanrednom sastanku šefova diplomatija NATO-a

Predviđeno je i da se dogovore sljedeći koraci u cilju zaštite bezbjednosti saveznica i jačanja politike odvraćanja i odbrane Alijanse

3479 pregleda 13 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović učestvovaće danas na vanrednom sastanku šefova diplomatija zemalja članica NATO-a u Briselu, povodom rata u Ukrajini.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) saopštili su da je predviđeno da se sagledaju najvažnija pitanja vezana za rusku vojnu agresiju na Ukrajinu, posljedice po evroatlantsku bezbjednost.

Kako su naveli iz tog resora, predviđeno je i da se dogovore sljedeći koraci u cilju zaštite bezbjednosti saveznica i jačanja politike odvraćanja i odbrane Alijanse.

Iz MVP su rekli da će vanredni sastanak u Briselu biti prilika da Radulović naglasi da Crna Gora dosljedno prati Zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku Evropske unije i pridružuje se svim restriktivnim mjerama Unije protiv Rusije.

“Kao i da ponovi podršku Crne Gore očuvanju nezavisnosti, teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, uz poziv Rusiji da odmah prestane s vojnim napadom i povuče snage”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: