Klarić na sastanku sa šeficom Misije OEBS-a: Akcenat na aktivnosti u oblastima koji se tiču poglavlja 23 i 24

"U osvrtu na prethodnu uspješnu saradnju Skupštine i OEBS-a, Vag je pohvalila rezultate, posebno ističući transparentnost i otvorenost parlamenta"

4126 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se juče sa Dominik Vag, šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Anom Krušić, saradnicom na Programu za demokratizaciju, saopšteno je Skupštine Crne Gore.

Klarić je, kako se navodi, upoznao sagovornicu sa najznačajnijim aktivnostima i projektima koji su u prethodnom periodu realizovani u Skupštini Crne Gore, te zahvalio na kontinuiranoj podršci i uspješnoj saradnji, ističući Misiju OEBS-a kao najznačajnijeg partnera Skupštine. Takođe, na sastanku su predstavljeni i planovi za dalje aktivnosti Skupštine, u dijelu njenih institucionalnih i administrativnih kapaciteta.

"Kada je u pitanju programska saradnja između Skupštine Crne Gore i Misije OEBS-a, akcenat je stavljen na aktivnosti u oblastima koji se tiču poglavlja 23 i 24 i dalje jačanje kapaciteta Službe Skupštine. U osvrtu na prethodnu uspješnu saradnju Skupštine i OEBS-a, Vag je pohvalila rezultate, posebno ističući transparentnost i otvorenost parlamenta - prepoznajući Skupštinu kao strateškog partnera", piše u saopštenju.

Na kraju se dodaje da se "sagovornici definisali i modele realizacije budućih zajedničkih projekata, kojima će u narednom periodu biti posvećena pažnja, u skladu sa prioritetima Skupštine i principima djelovanja Misije OEBS-a."

Bonus video: