Demokrate: Abazović prokockao šansu da donese promjene

U Demokratama smatraju da lider GP URA sa "svojim, navodnim građanskim pokretom", skreće sa evropskog i evroatlantakog puta

11660 pregleda 57 reakcija 56 komentar(a)
Sa jednog od protesta Demokrata, Foto: Boris Pejović
Sa jednog od protesta Demokrata, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kojem je predsjednik države Milo Đukanović juče dao mandat za sastav nove vlade, prokockao je jedinstvenu šansu da sa pobjednicima sa izbora 2020. godine donese promjene, uspostavi nove odnose i vrijednosti, i da od Crne Gore napravi zemlju blagostanja i prosperiteta, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Neosporna je činjenica da Abazović i njegova 'tviter družina' nijesu dorasli istorijskom trenutku u kojem se našla Crna Gora nakon pobjede 30. avgusta, zato se ovako neodgovorno, kukavički, pajovićevski bacaju pod noge poraženom DPS-u. Nedostojni glasova koje su dobili od građana ovih dana ispisuju sramne stranice istorije, kao papagaji ponavljajući mantru DPS-a 'ko neće pare DPS-a taj je protiv evropskog puta Crne Gore'", stoji u saopštenju Pres centra Demokrata.

Smatraju da Abazović sa "svojim, navodnim građanskim pokretom", skreće sa evropskog i evroatlantakog puta.

"Vireći iz Šešeljevog šinjela napada Demokrate,opsesivno i s jasnim razlogom: mi smo sve ono što oni nikad nijesu bili niti mogu biti - stranka koja nije na prodaju. Jer dok smo mi sa građanima Crne Gore oni formiraju vlast sa, kako Evropa tvrdi, bivšim hibridnim režimom. Dok se mi borimo za svako slovo sporazuma tri lidera URA je u predizbornoj kampanji sa 'ramada partijom'. Mi čuvamo izbornu volju građana, koji su nam jedini naredbodavci, dok oni idu na skupove koje organizuje Vojislav Šešelj i po mišljenje na Andrićev venac. Tvrdili su da Brajović ima preko 50 krivičnih prijava, da je na spisku lopova i kriminalaca a sada sa njim idu u preizbornu koaliciju. Evropski, nema šta. Srećan vam evropski put sa onima za koje ste tvrdili da su retrogradni nacionalisti, kriminalci i lopovi, a oni za vas da ste bitange i šibicari. Evropska retorika, evropske kvalifikacije, evropska vrijednost. S kim si takav si. Sve što ste rekli jedni o drugima je potpuno tačno. Što bi rekao vaš koalicioni partner Svetozar Marović – I vi ste u pravu, i oni su u pravu. Sve se može i prihvatiti ali ste dotakli najdublje moralno dno kada ste otišli sa onima koji su za vašu uvaženu poslanicu Zoronjić tvrdili da to nije poslanica već tamo neka žena sa ulice. Ovoga bi se postidio svako ko ima prst obraza. Odavno je nama postalo jasno, a i građanima Crne Gore, da se sa izdajnicima ne može graditi bolje društvo, da sa vama takvima, prevrtljivima prije svega, ne može ići ka razvijenom svijetu, zato ostanite u šešeljevskom kavezu, a mi ćemo sa slobodnim građanima u Evropu! Konačno se odvojilo žito od kukolja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: