Srzentić ostaje pri stavu da treba obustaviti distribuciju RT i Sputnjika

Ministarstvo podržava odluku EU koja je prije nekoliko dana utvrdila takav stav jer ti mediji, kako smatra, podstiču podršku ruskoj agresiji protiv Ukrajine

12567 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Srzentić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Srzentić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore nije donijela odluku o obustavi distribucije ruskih medija Raša tudej (Russia Today) i Sputnjik, jer je predlog Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija povučen sa dnevnog reda sjednice u četvrtak nakon što je procijenjeno da neće imati potrebnu većinu za usvajanje.

Ministarstvo neće odustati od takvog zahtjeva jer podržava odluku Evropske unije koja je prije nekoliko dana utvrdila takav stav jer ti mediji, kako smatra, podstiču podršku ruskoj agresiji protiv Ukrajine, saznaju “Vijesti”.

Ministarka Tamara Srzentić poručila je prije dva dana da snažno podržava odluku EU, navodeći da se ne smije dozvoliti da se u Crnoj Gori šire dezinformacije i propaganda kojom se pokušava opravdati napad na Ukrajinu.

”Obavili smo konsultacije sa regulatornim tijelima i obavijestili ih o odluci EU. S tim u vezi, na današnjoj sjednici Vlade predložiću usvajanje zaključka o pridruživanju Crne Gore ovoj odluci EU i preporuke Agenciji za elektronske medije (AEM) i Agenciji za elektronske medije i poštansku djelatnost (EKIP) da, shodno svojim nadležnostima, donesu odluke u skladu sa stavom Vlade i Savjeta EU”, kazala je u četvrtak Srzentić.

Bonus video: