URA: Bečić poziva na nemire, Demokratama bitnije fotelje od EU i stabilnosti

"Crnoj Gori su u ovom specifičnom i izazovnom geopolitičkom momentu potrebni mir i stabilnost, a ne izazivanje panike kod građana i pozivanje na ulice", poručuju iz Ure

12015 pregleda 126 reakcija 105 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA osudio je, kako su kazali, poziv lidera Demokrata Alekse Bečića i te partije na "eskalaciju i nemire".

Kazali su da Demokrate time svjesno unose paniku među građane, s ciljem da omasove "svoje posrnule proteste koje su građani prepoznali kao čistu borbu za fotelje".

"Crnoj Gori su u ovom specifičnom i izazovnom geopolitičkom momentu potrebni mir i stabilnost, a ne izazivanje panike kod građana i pozivanje na ulice. Ne razumijemo da u trenutku kada imamo ratna dešavanja u Ukrajini, neko i u Crnoj Gori poziva na eskalaciju i bilo kakve nemire. Iskreno, čude nas ovakve poruke od strane Bečića i njegove partije, koja je u strahu od gubitka fotelja, preuzeli desničarsku i radikalnu retoriku, spinujući i šireći dezinformacije", naveli su iz Ure na Tviteru.

Kazali su kako žale što su Demokrate, između borbe za fotelje i borbe za Evropsku uniju i stabilnu Crnu Goru, "izabrali ovo prvo".

"Crnoj Gori je potrebno pomirenje, jer nam je dosta bilo kakvih eskalacija i nemira. Ovakvo ponašanje Alekse Bečića i Demokrata je neprihvatljivo za svakoga ko želi dobro Crnoj Gori", zaključuju iz Građanskog pokreta URA.

Bonus video: