Bečić: Uvijek ćemo pozivati na mir, pomirenje i zajedništvo u Crnoj Gori, nudimo pošteno rješenje - izbore

Zbog kiše i loših vremenskih uslova šetnja Barom je otkazana, a funkcioneri Demokrata pozvali su građane da im se u nedjelju pridruže na protestu u Podgorici

41200 pregleda 821 reakcija 97 komentar(a)
Bečić, Foto: Ana Burić
Bečić, Foto: Ana Burić
Ažurirano: 05.03.2022. 19:32h

U Baru je večeras organizovan protest protiv najave formiranja manjinske vlade.

Građani su se okupili ispred barske gimnazije "Niko Rolović" na poziv Demokratske Crne Gore.

Demokratska Crna Gora organizovala je više protest u crnogorskim gradovima, povodom najave formiranja manjinske vlade.

Funkcioner Demokrata i predsjednik OO Demokrate Bar Dragan Tufegdžić kazao je neće da ga mire "s onima koji su uništili Primorku, Luku Bar, ZIB, Barbilje, Tehnopromet".

"Dobili smo jame uništenih preduzeća, a na nama je da gradimo Crnu Goru", rekao je Tufegdžić.

Poslanik Albin Ćeman kazao je da se ulazi "u završnu fazu izdajničkog plana URA i DPS".

"Partije sa upitnim cenzusom su pučisti Ustava Crne Gore. Kada im poručujemo da su u bunilu i političkoj korupciji oni uporno ponavljaju nama da smo radikalni i da smo skrenuli desno. Time pokušavaju da se politički operu i prikriju izdaju Crne Gore", rekao je Ćeman.

Poručio im je "da izađu iz mračnih soba tajkuna i kriminalaca i dođu među narod, da im narod kaže šta misli".

"A misli da treba da se raspišu vanredni parlamentarni izbori", rekao je Ćeman.

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da su "mnogo nervozni jer nije lako jer su krenuli suptrotno volji naroda".

Bečić
Bečićfoto: Ana Burić

"Ja sam zabrinut kada vidim koliko su oni spremni da fabrikuju i podmeću, jer mogu samo mogu da izvučem jedan zaključak – da su sjutra spremni da budu mnogo monstruozniji od onih koje smo pobijedili 30. avgusta. Uvijek ćemo pozivati na mir, pomirenje i zajedništvo u Crnoj Gori. Neće nasilje dobiti, ovaj narod će ih olovkom poslati tamo gdje im je mjesto. Jer kriminal, korupcija i izdaja neće vladati ovom zemljom", rekao je Bečić.

Kazao je da na nasilje prizivaju oni koji izdaju narod, posežu za pravnim i političkim nasiljem, i oni koji su dozvolili da se Barom šetaju "trovači naše djece, šverceri cigareta, šverceri kokaina".

"Nekada je DPS za URU i Dritana Abazovića govorio da su nasilnici, izdajnici, šešeljevci, četnici, protivnici Crne Gore i evropskog puta. A šta ste danas mogli da pročitate u saopštenju Ure? Upravo iste riječi, iste kvalifikacije. Onaj ko nije spreman da se proda, da izda, pođe pod skute DPS-a, taj je odmah protivnik Crne Gore. A ako si spreman da vratiš DPS na vlast i ideš sa tajkunima onda možeš biti i Vojislav Šešelj, ali onda će Šešelj biti najveći evropejac u Crnoj Gori", rekao je predsjednik Demokrata.

Poručio je da je na jučerašnjoj pres konferenciji rekao istinu, da je "za DPS Abazović prešao put od bitange, preko šibicara do mandatara, a da je za URU DPS prešao put od kriminalaca i tajkuna i čuvenog spiska do poželjnog koalicionog partnera".

Bečić je kao rješenje ponudio nove izbore.

"Nudim im pošteno rješenje – izbore. Na izborima će se ovo presuđivati. Ja sam jedini javni funkcioner koji je razriješen. Nudim svima njima, ostanite na funkcijama, i vi koji ste u Vladi i vi koji ste bliski DPS-u i URI a koji ste u institucijama koje se bave izbornim proccesom, vođenjem biračkog spiska i svim drugim elementima biračkog procesa. Ostanite na pozicijama, ja ću jedini bit sa narodom. Ajmo odmah na izbore", poručio je Bečić.

Zbog kiše i loših vremenskih uslova šetnja gradom je otkazana, a Tufegdžić je pozvao okupljene da im se sjutra pridruže na protestu u Podgorici.

.

Bonus video: