Rudović: Ovo je prvi put da se vrh SNP-a odmetne od članstva

Član OO SNP Nikšić Miodrag Rudović kazao je da su "svi opštinski odbori rekli ne manjinskoj vladi sa DPS-om"

50097 pregleda 125 reakcija 122 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Ispred prostorija OO SNP Nikšić okupili su se članovi partije da, kako su saopštili "poruče rukovodstvu partije i Glavnom odboru da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje od 30. avgusta".

Poručili su da će u ponedjeljak, kada treba da se održi sjednica Glavnog odbora, doći u Podgoricu, a pozvali su i članove OO iz drugih gradova da im se pridruže.

Član Glavnog odbora SNP Crne Gore Tomislav Bulajić kazao je da su "jedinstveni da ne prihvataju manjinsku vladu".

"Naša poruka je da mi nećemo vladu s DPS-om, ja je zovem Milova vlada. Ovdje su sve zakleti članovi SNP-a od prvoga dana i ovdje je većina članova Opštinskog odbora. Mi smo na Izvršnom odboru donijeli jednoglasnu odluku da ne prihvatamo učešće u manjinskoj vladi. I onda na Opštinskom odboru, gdje su bili prisutni Vladimir Joković i Dragoslav Šćekić, nisu nam dozvolili da kažemo onu ključnu rečenicu, da nam je neprihvatljivo svako rješenje gdje DPS i njegovi sateliti imaju odlučujuću ulogu. Mi branimo izbornu volju građana Crne Gore i 200.000 litijaša koji su na ulicama osvitali", poručio je Bulajić.

Kako je kazao pravi članovi SNP-a nikada nijesu izdali, a najviše je ugrožen srpski narod.

"Nažalost, vazda nas je vrh partije izdavao, prelazio, napuštao, a mi smo ostali vjerni partiji. Mi imamo samo čistu ideju, imamo pošten obraz, i želimo da spasimo partiju ako se spasiti može. Nećemo dozvoliti da sjutra iko prstom upire u nas da smo mi izdali. Svi znaju da je čitavo članstvo Crne Gore protiv ovoga, i pozivam sve opštinske odbore da se priključe NIkšiću. U ponedjeljak na Glavnom odboru, Nikšićani neće to dozvoliti, pozivam i Podgoričane i sve iz Crne Gore članove SNP-a da se suprotstave ovoj izbornoj prevari i krađi. To je kratko i jasno rečeno izdaja", kazao je Bulajić

Član OO SNP Nikšić Miodrag Rudović kazao je da su "svi opštinski odbori odreda rekli ne manjinskoj vladi sa DPS-om".

"Naše rukovodstvo se našlo u nekavom vakumu u odnosu sa članstvo. Nijesu slušali naše poruke. Ovo je prvi put u istoriji da se vrh partije odrodi i odmetne od svog članstva", rekao je Rudović.

Bonus video: