Ivanović: Rukovodstvo SNP-a za ulazak u manjinsku vladu

"SNP ništa ne krije... SNP je ušla u ovu priči i na kraju je na Glavnom odboru da donese odluku da li ćemo ući u manjinsku vladu ili ne"

53430 pregleda 549 reakcija 144 komentar(a)
Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ivanović, Foto: Luka Zeković

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) biće održana u ponedjeljak, saopštio je poslanik te partije Dragan Ivanović.

On je kazao i da je rukovodstvo SNP-a "za ulazak u manjinsku vladu".

"Tražili smo prioritete od kojih nećemo odustati ni poslije ponedjeljka, ako ih ne bude", rekao je Ivanović.

On je kazao da će sjednica Glavnog odbora partije početi u 15 časova.

"SNP ništa ne krije... SNP je ušla u ovu priči i na kraju je na Glavnom odboru da donese odluku da li ćemo ući u manjinsku vladu ili ne", rekao je Ivanović gostujući na TV Prva.

Dodao je i da je "rukovodstvo partije preuzelo na sebe veliku odgovornost..."

Ivanović je kazao da je SNP u posljednje vrijeme bio napadnut nezapamćeno u Crnoj Gori, "posebno od Demokrata"...

Naveo je i da je SNP do prošle nedjelje ponavljao želju da se većina pravi iz parmalentarne većine.

"Je li potpredsjednik Skupštine, odnosno predsjedavajući Skupštine pozvao predsjedsbnike klubova na tu temu. Jesmo li se svi odazvali, i predsjednik kluba URE, ali nije došao Demokrata. Rekao sam da postoje prioriteti, bio sam iskren i govorio o rukovodstvu. Ali odluku ne donosi rukovodstvo, ovo je ozbbiljna partija koja cijeni svoje članstvo i svoj Glavni odbor. Jesmo li svjesni ko je u ovoj Vladi ekspertskoj najviše mjesta dobio i ko je zapravo sad u Vladi prisutan, najviše DPS. Što smo radili, ovih godinu i par mjeseci - pustili smo da nam ta vlada priprema sebe za sledeće izbore i koristi resurse kao DPS. Jesmo se pomalo bunili, ali moram radi građana da rasčistim. Dragan Ivanović nije donio odluku, tako važne odluke donosi Glavni odbor. Prioriteti naši, prvi i osnovni je da u toj vladi ne mogu DSP, SDP i SD...", rekao je Ivanović.

Poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić kazala je da joj je drago jer "ulaskom SNP-a, zapravo u vladu ulazi dijelom i Koalicija za budućnost Crne Gore".

"Mislim da je dobro oduzeti upravo onim ekstremnim polovima u zemlji, posebno DPS-u, ali i ekskluzivitet onim ekstremnijim djelovima DF-a zbog kojih mi imamo ovu neprekidnu polarizaciju i klackalicu. Tako da ona memorandumska grupa, gdje su se po prvi put manjine suštinski odvojile od DPS-a i uz URU i SNP, smatram da tu postoje dobri odnosi za manjinsku vladu. Naravno da manjinska vlada ne može da bude dugotrajna, ona je oročena negdje do predsjedničkih izbora, tako da od nje ne treba očekivati previše rezultata, izuzev onih rezultata koji znače deblokadu institucija, prije svega pravosudne grane vlasti... i za sprovođenje koliko-toliko fer i poštenih izbora, jer sada više nema monopola", rekla je Jelušić

Bonus video: