Demokrate: Dogovorena predstava dobija sporedne glumce iz rukovodstva SNP-a

U Demokratskoj Crnoj Gori ocjenjuju da je rukovodstvo SNP-a pokazalo da je "zarad obećanih fotelja i funkcija" spremno da "paktira sa onima koji su ovu zemlju vodili i doveli pred ponor"

15735 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Sa jednog od protesta, Foto: Luka Zeković
Sa jednog od protesta, Foto: Luka Zeković

Iz Demokratske Crne Gore saopštili su da je sinoć stigla konačna potvrda svega onoga što su u toj partiji tvrdili i na šta je javnost upozoravana mjesecima.

"Davno dogovorena i započeta predstava za crnogorski narod ulazi u svoj poslednji čin. Izdaja i prevara naše zajedničke borbe za bolju Crnu Goru nakon scenarija u vidu memoranduma, i glavnih likova iz Ura i DPS, sada dobija i sporedne glumce u vidu rukovodstva SNP-a, koji samo misle da su dobro odglumili svojim ćutanjem prethodna dva mjeseca", navodi se u saopštenju Demokrata.

Šef poslaničkog kluba i potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović sinoć je kazao da je rukovodstvo te stranke za ulazak u manjinsku vladu, a da će se sjednica Glavnog odbora, koji će donijeti konačnu odluku, održati u ponedjeljak.

Iz Demokrata su pozvali pristalice na večerašnji protest u Podgorici, kako bi se stalo na put "prekrajanju izborne volje" i da bi se pokazalo šta, kako tvrde u toj stranci, većinska Crna Gora misli o "najavljenoj DPS vladi".

"Ostvarilo se od riječi do riječi sve što smo najavili, mjesecima vas informišemo o njihovim planovima i razotkrivamo njihove namjere koje su sada potpuno ogoljene i svima jasne. Postalo je jasno šta se krilo iza svih onih tobožnjih poziva na dijalog zarad javnosti, dok oni rade po svom, ili po Milovom. Nije samo jasno na koga je predsjednik SNP-a mislio kada je rekao da je spreman da sjedne i sa crnim đavolom, da li je mislio na novog mandatara ili na onoga ko mu je taj mandat dao, sa kim je dogovorena ova najveća izdaja u istoriji Crne Gore", dodaju iz Demokrata.

U toj partiji ocjenjuju da je rukovodstvo SNP-a pokazalo da je "zarad obećanih fotelja i funkcija" spremno da "paktira sa onima koji su ovu zemlju vodili i doveli pred ponor". "Sa onima koji su bili spremni da otimaju i ruše hramove i crkve, da džamije pretvaraju u naplatne punktove Elektroprivrede, da progone ljude zato što su drugačijeg vjerskog i nacionalnog opredjeljenja, da donose zakone koji vrijeđaju osjećanja velikog broja građanki i građana, da unose podjele i nemire u naše društvo, da najavljuju kako će nam biti tijesno u Crnoj Gori nakon izbora, u krajnjem članstvo SNP-a najbolje zna na šta je DPS sve bio spreman kada su časni, pošteni i nepotkupljivi članovi ove partije u pitanju i šta su trpjeli za vrijeme bivšeg režima".

Iz Građanskog pokreta URA su, kako navode Demokrate, priznali da nikad ne bi dobili "toliki broj glasova da su ijednom rekli da će ulaziti u dilove sa DPS-om." "Mi možemo da tvrdimo da SNP ne bi imao niti jedan glas da je iko od lidera ove partije u kampanji i pomislio, a kamo li izgovorio pravdoljubivom i decenijama diskriminisanom članstvu, da može sjesti za pregovarački sto sa Milom Đukanovićem i dogovarati pozicije u izdajničkoj Vladi."

Iz Demokrata su kazali i da su građani svjedoci najave, kako su kazali, pravnog nasilja u vidu neustavnog sazivanja sjednice parlamenta.

"Ovo nas upućuje da su oni spremni na sve zarad fotelja i funkcija, ali i da su opasniji od najopasnijih sluga bivšeg režima, sada njihovih saradnika. Mi smo našim, masovnim, mirnim, dostojanstvenim, evropskim protestima, već poremetili dinamiku ove prevare, već smo osujetili prvobitne planove, pa sada vidite da se mandati ne broje tako lako kao prije dva mjeseca. Zbog svega navedenog, pozivamo vas na masovni opštenarodni protest koji će biti organizovan danas u 18h na bulevaru prekoputa hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Bonus video: