Demokrate NK: Tajkuni DPS zaposijedaju prirodna bogatstva, žele da ostave sprženu zemlju

"Tako, danas imate pune kamione rude boksita koja se odvozi iz Župe mimo bilo kakve kontrole i protiv Zakona o koncesijama, a Župljanima se ostavljaju problemi putne infrastrukture, vodosnabdijevanja, elektrosnabdijevanja"
55 pregleda 6 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 23.10.2017. 14:54h

Tajkuni Demokratske partije socijalista (DPS), suprotno Ustavu i zakonima, zaposijedaju prirodna bogatstva, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Nikšić rekavši i da Demokrate u potpunosti podržavaju mještane Župe da se blokadom glavne saobraćajnice i blokadom odvoženja rude izbore za elementarne uslove dostojne života u 21. vijeku.

"Žele da ostave sprženu zemlju nakon namirivanja sopstvenih potreba. Tako, danas imate pune kamione rude boksita koja se odvozi iz Župe mimo bilo kakve kontrole i protiv Zakona o koncesijama, a Župljanima se ostavljaju problemi putne infrastrukture, vodosnabdijevanja, elektrosnabdijevanja. To je slika rada lokalne uprave. Ali nas to ne čudi, jer su oni u velikim mukama da iznađu rješenje da vrate ogroman dug koji je ova vlast napravila u opštini Nikšić zbog bahaćenja i ličnih privilegija kroz razne namještene tendere, prodajući opštinsku imovinu po deset puta manjoj cijeni, a sve na štetu realizacije ozbiljnih investicija i projekata u našem gradu, koji bi bili od koristi svim građanima naše opštine. Zbog svega ovoga, lokalna nelegitimna i mimo volje naroda izabrana vlast DPS-a nema snage ni kapaciteta da riješi probleme mještana Župe i osigura im bezbjedan život i svakodnevno funkcionisanje", navodi se u saopštenju nikšićkih Demokrata.

Nezadovoljni što lokalna uprava ni nakon godinu i po pregovora i dogovora nije sanirala glavnu saobraćajnicu koja vodi ka nikšićkoj Župi mještani te MZ, njih oko stotinu, su u mjestu Krstovača na sat blokirali odvoz rude.

Nikšićke Demokrate su dodale da su sa predsjednikom Demokratske Crne Gore, Aleksom Bečićem, obišli gotovo sva sela u nikšićkoj Župi, razgovarali sa velikim brojem župskih domaćina i bili svjedoci dramatičnog stanja po mnogim pitanjima u toj zajednici.

"Glavni put koji povezuje Župu sa gradskim jezgrom, kao i brojni putevi koji vode u župska sela su u takvom stanju do nivoa da se opasno rizikuju zivoti građana, naših najmlađih žitelja koji svakodnevo koriste ove puteve kako bi došli do škole. Veliki broj rupa na asfaltu, loša signalizacija, slaba osvijetljenost je prvo na šta smo naišli boraveći u ovom inače jako bogatom kraju. Bogatom brojnim prirodnim resursima koji se ne iskorišćavaju u službi razvoja ove zajednice i boljeg i uslovnijeg života njenih mještana, nego u službi bogaćenja privilegovanih pojedinaca bliskih vrhu DPS. No, sreća je što uskoro oni neće biti u prilici da varaju građane kako će riješiti ove problem, jer će Demokrate na ponovljenim izborima u Nikšiću, zajedno sa drugim opozicionim partijama, formirati vlast i ekspeditivno rješavati probleme građana Župe i Nikšića. Naš je zadatak i obaveza, kao svih slobodnih građana, da se borimo protiv tajkunske kolonizacije, jer je to borba za budućnost naše djece i naše države", zaključuje se u saopštenju nikšićkih Demokrata.

Bonus video: