URA: Demokrate i DF da jednom zaborave na uskopartijske interese i sazovu sjednicu Skupštine

"Cijene goriva na svjetskim berzama vrtoglavo rastu a način da se one u Crnoj Gori smanje jeste izglasavanje izmjene Zakona o akcizama u Skupštini Crne Gore koje je Vlada uputila parlamentu 4. marta"

12746 pregleda 58 reakcija 58 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret (GP) URA pozvao je i danas Demokrate i DF da, kako navode u saopštenju, odblokiraju rad Skupštine i sazovu sjednicu parlamenta na kojoj bi se usvojile izmjene Zakona o akcizama što bi kao rezultat imalo smanjenje akciza na gorivo.

Iz URE su poručili da cijene goriva na svjetskim berzama "vrtoglavo rastu a način da se one u Crnoj Gori smanje jeste izglasavanje izmjene Zakona o akcizama u Skupštini Crne Gore koje je Vlada uputila parlamentu 4. marta."

"Pozivamo kolege iz Demokrata i DF-a da budu odgovorni pred građanima i omoguće zasijedanja nadležnih skupštinskih odbora i sazivanje sjednice na kojoj bi se izglasale izmjene zakona koje bi smanjile akcize na gorivo. To bi značilo obuzdavanje cijena goriva na pumpama i istinsku brigu prema građanima", piše u saopštenju.

Poručuju da Demokrate i DF treba da "jednom zaborave na uskopartijske interese" i poručili da na djelu "pokažite da brinete o građanima i njihovim realnim i egzistencijalnim pitanjima."

Bonus video: