Nimanbegu: Pozdravljamo odluku SNP, postavili smo niz zahtjeva na koje još uvijek nema odgovora

"Osiguranje mandata zagarantovanih za Albance u Crnoj Gori, donošenje zakona o Morskom dobru, kojim se opštinama daje nadležnost za tu oblast..."

20886 pregleda 227 reakcija 18 komentar(a)
Nimanbegu, Foto: Boris Pejović
Nimanbegu, Foto: Boris Pejović

Predsjednik FORCE Genci Nimanbegu u ime partije pozdravio je odluku SNP-a da učestvuje u pregovorima za formiranje nove "manjinske" vlade, čime bi se, kako navodi u saopštenju, povratila stabilnost u zemlji.

U saopštenju navode da koriste datu priliku da informišu širu javnost o zahtjevima tog političkog subjekta, "koji između ostalog uključuje izmjenu i dopunu zakona o državnoj imovini - prenos imovinskih prava sa države na opštine i donošenje podzakonskih akata u cilju otklanjanja štetnih posljedica prouzrokovanih njegovom primjenom iz 2009. godine, donošenje zakona o Morskom dobru kojim se opštinama daje nadležnost za tu oblast"...

Nimanbegu dalje kao zahtjeve ističe osiguravanje ravnomjernog regionalnog razvoja i "nastavljanje procesa decentralizacije sa naglaskom na obrazovanje, kulturu, prostorno planiranje, zdravstvo i ekonomski razvoj u područjima gdje žive manjine", kao i osiguranje mandata zagarantovanih za Albance u Crnoj Gori.

"Odgovora na naše zahtjeve još uvijek nema!", zaključuje Nimanbegu.

Bonus video: