Mikić: Formiranje vlade ulazi u završne faze, glavni cilj je da bude inkluzivna i reformska

"Crna Gora ne može prevazići podjele ako vječno bude zarobljena u referendumskim podjelama 55-45"

14258 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić rekao je da je proces formiranja nove 43. vlade Crne Gore ulazi u završne faze i da je glavni cilj pokreta URA da ta vlada bude inkluzivna i reformska, saopšteno je medijski tim ovopg pokreta.

"Nakon odluke Glavnog odbora SNP-a korak smo bliže formiranju nove evropske vlade. Cilj URE je da ona ima podršku 49 poslanika u parlamentu i da se ubrza dinamika razgovora i pregovora, jer građani Crne Gore više nemaju vremena za gubljenje", poručio je Mikić.

Dodaju i da je Mikić "komentarišući pitanje da svaka partija drugačije vidi prioritete rada evropske vlade saopštio da svi moraju biti svjesni da je ovo reformska - prelazna vlada i da je ispunjavanje obaveza iz evropske agende prioritet".

"Deblokada procesa evropske integracije, sprovođenje reformi iz EU agende, rješavanje nagomilanih problema u pravosuđu, nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, sprovođenje i unapređenje započetih ekonomskih reformi i reforma izbornog zakonodavstva u skladu sa preporukama OEBS/ODIR-a su u vrhu prioriteta nove vlade. Naravno vlada će se baviti i drugim aktivnostima u cilju stavljanja ad akta otvorenih pitanja koja opterećuju crnogorsku javnost kao što su pitanja odnosa sa vjerskim zajednicama", naglasio je Mikić.

Dodaje se da je Mikić poručio i kako "Crna Gora ne može prevazići podjele ako vječno bude zarobljena u referendumskim podjelama 55-45".

"Zbog toga su nam neophodni novi iskoraci i novi modeli koji će suštinski doprinijeti smanjenju podjela, a Crnu Goru snažno povesti u evropsku budućnost i društvo razvijenih evropskih država", zaključio je Mikić.

Bonus video: