Milačić poručio SNP-u: Možda možete i da sastavite Vladu, ali to je posljednja u kojoj ćete vi biti

"Sada, kada ste dobili njihove glasove, nisu vam potrebni vaši glasači, sada kada ste ih iznevjerili nisu vam potrebni vaši ljudi"

9647 pregleda 55 reakcija 56 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić saopštio je da su vodeći ljudi Socijalističke narodne partije "izdali svakog glasača predizborne koalicije, kao i da će im to narod najskuplje naplatiti", saopšteno je iz ove partije.

On je u Beranama komentarisao odluku SNP-a da bude dio manjinske vlade.

"Tridesetog avgusta borili smo se kao jedno. U prostorijama naše Prave Crne Gore u blizini Hrama u Podgorici, snimajući zajednički promotivni spot koalicije Za budućnost Crne Gore, prvi čovjek SNP-a govorio je o odbrani crnogorske slobodarske tradicije. Zajedno smo se borili. Zajedno pobijedili. A onda ste pali. Obraćam se članstvu Socijalističke narodne partije, one partije čiji je osnivač Momir Bulatović. Danas je rukovodstvo njegovog SNP-a otišlo u mračne kute koje je on zaobišao pa ušao u istoriju kao slobodan čovjek", rekao je Milačić.

Kako navodi "tu slobodu su danas, članovi SNP-a, izgubili".

"U vaše ime su glasali, vas su na Glavnom odboru preglasali, kao da ne postojite, kao da se više i ne brojite, bili ste samo posluga za mandate u Skupštini iza kojih ne stoji niko vaš, iza kojih stoje njihovi, sluge bivšeg režima kog pokušavaju da vrate u vlast iz sjenke. Na vlast iz ulaza na mala vrata, dok izdaja ulazi na velika. Teško je zamisliti da se ijedan iskreni glasač SNP-a danas osjeća polaskanim, jer šta znači neka nova Vlada satkana iz laži, iz kupovine, šta znače gole fotelje bez ideje i ideologije jer to ste danas, glasači SNP-a, izgubili. Vašu ideologiju, ideju slobode, posebno zavjet nepoktupljivosti, zavjet Momira Bulatovića koji je otišao iz politike, jer nije želio da bude kupljen, posebno jer nije želio da se proda", kazao je Milačić.

Obratio se čelnicima SNP-a.

"Prodali ste se. Izdali ste svaki glas koalicije Za budućnost Crne Gore. Izdali ste svaki korak Mitropolita Amfilohija. Ocrnili ste našu izbornu pobjedu. Izdali ste Mitropolita Joanikija, koji vam je jasno kazao šta misli o manjinskoj vladi. Izdali ste svoje članstvo, koje je na ulicama izgaralo, sve to ste najjeftinije izigrali i izdali, sve to ste prodali. Sada, kada ste dobili njihove glasove, nisu vam potrebni vaši glasači, sada kada ste ih iznevjerili nisu vam potrebni vaši ljudi. Sada, kada ste nas izlagali, nisu vam potrebna vaša predizborna braća", smatra Milačić.

Možete na ovaj, kako je naveo, "izdajnički, način možda i sastaviti izdajničku Vladu ali to je, sasvim sigurno, posljednja Vlada u kojoj ćete vi biti".

"A vaše članstvo i ne samo ono će vam najskupljne naplatiti vašu najjeftiniju izdaju. Danas, više nego ikada, i ovdje u Beranama ali i u cijeloj Crnoj Gori, potrebno je odbraniti ono što je narod izborio, odbraniti izbornu volju od 30. avgusta i ne očajavajte glasači SNP-a Momira Bulatovića, još nas ima koji ćemo svaki vaš glas od izdaje braniti i odbraniti", zaključio je Milačić.

Bonus video: