GP URA: Deblokirajte Skupštinu kako bi se smanjile akcize na gorivo i spustile rekordne cijene

"Tokom prošle godine se, zbog partijskih interesa Bečića i njegovih Demokrata, punih sedam mjeseci opstruirao i odlagao izbor novog Tužilačkog savjeta (TS) i smjena SDT-a Milivoja Katnića, zbog čega je gubila samo Crna Gora i toliko željena reforma tužilaštva. Danas se nalazimo u identičnoj situaciji"

9753 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA saopštio je da "u svjetlu novih povećanja cijena goriva u Crnoj Gori, koje bi od ponedjeljka mogle bi biti veće i za više od 20 centi po litru, opet pozivaju Demokratsku Crnu Goru i Demokratski front (DF) da deblokiraju Skupštinu Crne Gore i u što kraćem roku zakažu sjednicu, na kojoj bi se smanjile akcize na gorivo i spustile rekordne cijene.

"Više nikada ne smijemo dozvoliti da bilo čiji partijski ili lični interesi budu ispred javnog interesa i dobrobiti svih građana Crne Gore. Tokom prošle godine se, zbog partijskih interesa Bečića i njegovih Demokrata, punih sedam mjeseci opstruirao i odlagao izbor novog Tužilačkog savjeta (TS) i smjena SDT-a Milivoja Katnića, zbog čega je gubila samo Crna Gora i toliko željena reforma tužilaštva. Danas se nalazimo u identičnoj situaciji, kada zbog privatnih ili partijskih interesa, Demokrate i DF odbijaju da zakažu sjednicu Skupštine, na kojoj bi se umanjile akcize i smanjila rekordna cijena goriva", piše u saopštenju GP URA.

Navodi se i da URA ukazuje kako zbog ukrajinske krize i enormnog rasta cijene energenata, najviše trpe građanke i građani, kao i mala i srednja preduzeća, zbog čega politička elita mora pokazati odgovornost više i zakazati sjednicu, na kojoj će smanjiti akcize.

"Sve drugo je odraz uskogrudog, partijskog i sebičnog shvatanja politike i političke odgovornosti, koju svi imamo u ovim teškim trenucima. Teška vremena zahtijevaju odgovorne i ozbiljne političare, a ovakvo ponašanje Demokrata i DF-a samo otežava i komplikuje situaciju, zbog čega ispaštaju građani", saopštio je Građanski pokret URA.

Na kraju se dodaje da "URA danima poziva kolege iz Demokrata i DF-a da zakažu sjednicu Skupštine, kako bi se umanjile akcize na gorivo, što iz ova dva subjekta uporno odbijaju."

Bonus video: