Bogavac: Siguran sam u pobjedu, radili smo na unapređenju infrastrukture, sređivanju gradskih saobraćajnica

"Opština Berane je radila na izgradnji Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnji sportske Hale, izgradnji zgrada za izbjeglice, sređivanju Gradskog stadiona, sređivanju parkova, asfaltiranju užeg i šireg gradskog jezgra, sređivanju gradskih saobraćajnica", saopštio je predsjednik Opštine Berane

5267 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Opština Berane
Foto: Opština Berane

Predsjednik Opštine Berane i nosilac liste Socijalističke narodne partije (SNP) "Berane zna najbolje" Tihomir Bogavac istakao je sigurnost u pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.

Kako se navodi u saopštenju te partije, sigurnost je zasnovana na osnovu "niza objektivnih činjenica i tvrdnji".

Bogavac navodi kako je poznato da je SNP sa koalicionim partnerima bila osam godina na vlasti u Beranama, a da je "kao najjača partija" imala poziciju predsjednika Opštine.

"Osam godina smo časno i pošteno obavljali svoj, od naroda povjeren posao, uprkos svim mogućim opstrukcijama od strane bivšeg režima sa kojim smo se izborili na pravi način i učinili da Berane bude bolje i ljepše mjesto za život. Opustošeni opštinski budžet, veliki i nagomilani dugovi, loša infrastruktura, ruševine od grada i niz drugih problema koji su nas dočekali, sve smo uspjeli, kao što već rekoh, poštenim radom da vratimo, sredimo, unaprijedimo", saopštio je on.

Napomenuo je i koliko je lijepih stvari "iz ovog pokretačkog grada krenulo i od SNP-a".

"Prije svega izdvojiću naše najmlađe sugrađane i to da smo vođeni upravo tim da na mlađima svijet ostaje, a u cilju pomoći njihovim porodicama, koliko je u našoj mogućnosti bilo rasteretimo kučni budžet naših građana, došli smo na ideju da se obezbijede besplatni udžbenici za djecu", naveo je on.

Dodaje i da na početku "zbog velikih naslijeđenih dugova", nisu mogli obezbijediti udžbenike za sve osnovce, te da se krenulo od prvaka, da bi se kasnije iz godine u godinu obezbijedilo za sve osnovce i da to smatraju velikim uspjehom.

"Predsjednik Opštine je tada, Vladi Crne Gore u više navrata predlagao da se taj program koji je sproveo na opštinskom nivou proširi i na druge gradove Crne Gore, ali naravno, kao i za sve što je dolazilo iz Berana ni ta njegova ideja nije naišla na podršku", kazao je Bogavac.

Dodaje i da su pored besplatnih udžbenika za osnovce mislili i na najbolje đake, talentovanu djecu i sportiste, koji su Berane predstavljali na najbolji način, a da je Opština Berane znala da im se na neki način oduži za to, a da su tu i najbolji studenti iz Berana za koje su obezbijedili stipendije.

"Sve ovo govorim, i krećem od naših najmlađih sugrađana, jer smo činili sve i činićemo kako bi se osjećali u svom gradu onako kako zaslužuju. Kako bi u svom gradu i Opštini imali i imaće punu podršku", saopštio je Bogavac.

Uprkos tome što ni od prethodne ni sadašnje Vlade Berane nije imalo podršku, urađeno je mnogo toga i nastaviće se u tom duhu, dodaje on.

"Pored toga, Opština Berane je radila na unapređenju infrastrukture, izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnju sportske Hale, izgradnju zgrada za izbjeglice, sređivanje Gradskog stadiona, sređivanje parkova, asfaltiranje užeg i šireg gradskog jezgra, sređivanje gradskih saobraćajnica i niz drugih stvari sa kojim će se svakako nastaviti, a moram napomenuti da nismo imali podršku kako od prethodne, tako i od ove, sada već, odlazeće Vlade. Berane zna najbolje, tako da ostajem pri svom stavu i siguran sam u pobjedu", saopštio je predsjednik Opštine Berane.

Bonus video: