Mrvaljević: Tražićemo da obezbijede najmanje 500 eura naknade za novorođenčad i nezaposlene porodilje

"Sve ono što nijesu htjeli ili nijesu umjeli DPS i SD, sve ono za što smo se borili godinama i ono zbog čega smo kritikovali bivšu vlast, sada imamo priliku da ispravimo, da uspostavimo, da unaprijedimo. Nema izgovora - na djelu se pokazati i ispunjavati obećanja", poručio je predsjednik Odbora Demokrata

6026 pregleda 7 komentar(a)
Mrvaljević, Foto: Demokrate
Mrvaljević, Foto: Demokrate

Predsjednik Odbora Demokrata Prijestonice Cetinje, Danilo Mrvaljević, kazao je da će tražiti da se obezbijede sredstva za naknade za novorođenčad i nezaposlene porodilje u iznosu od najmanje 500 eura.

"Već u Budžetu za 2022 godinu, koji će biti donesen u Skupštini Prijestonice do kraja ovog mjeseca, Demokrate će tražiti da se obezbijede sredstva za naknade za novorođenčad u iznosu od najmanje 500 eura i naknade za nezapošljene porodilje, takođe u iznosu od najmanje 500 eura", poručio je Mrvaljević.

On je kazao da će Demokrate, iako nemaju predstavnike u izvršnoj vlasti, kao dio parlamentarne većine, odnosno kao politički subjekt uz čiju podršku vrše vlast Stara Garda LSCG i SDP, inicirati i u formalnom smislu i raditi punom parom na tome da sve što su obećali građanima Cetinja u kampanji za lokalne izbore bude sprovedeno u djelo.

"Rezultati će naravno najviše zavisiti od činilaca izvršne vlasti, gradonačelnika i starješina organa nove lokalne uprave, njihovog rada i kompetentnosti, ali naše je da damo podršku i tu smo da pomognemo i doprinesemo na sve načine kako se zajednički dogovorimo, bez ikakvih ucjena i politikantskih kalkulacija - samo za Cetinje!", saopštio je Mrvaljević.

Ističe i da ono što je najvažnije i od čega sigurno neće odustati jeste ozbiljan dogovor svih činilaca vladajuće većine o jasnoj Strategiji ekonomskog oporavka Prijestonice, Strategiji demografskog razvoja i Programu upravljanja i depolitizacije lokalne uprave, u korist svih građana Cetinja.

"Za ovoliko uvećanje već ima novca - potrebna je samo dobra volja i dogovor većine: sredstva od oko 35.000-36.000 eura, koja su ranije opredjeljivana za udžbenike treba samo preusmjeriti i planirati za ovu namjenu, jer sada država obezbjeđuje udžbenike za sve osnovce. A onda, zajednički raditi na tome da svake naredne godine, shodno mogućnostima, postepeno dalje uvećavamo iznos obije naknade. Siguran sam da će svi iz parlamentarne većine prihvatiti ovaj naš predlog", navodi se u njegovom saopštenju.

"I već razmišljati o Programu Stanovi za mlade bračne parove koji možemo započeti 2023", dodaje on.

"Sve ono što nijesu htjeli ili nijesu umjeli DPS i SD, sve ono za što smo se borili godinama i ono zbog čega smo kritikovali bivšu vlast, sada imamo priliku da ispravimo, da uspostavimo, da unaprijedimo. Nema izgovora - na djelu se pokazati i ispunjavati obećanja", zaključuje Mrvaljević.

Bonus video: