Abazović: Uskoro ću saopštiti sastav vlade

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković poručuje da je rano govoriti o raspodjeli resora, te da im je najbitnije da Crna Gora izađe iz krize

26021 pregleda 107 reakcija 56 komentar(a)
Joković i Abazović, Foto: Luka Zeković
Joković i Abazović, Foto: Luka Zeković

Mandatar Dritan Abazović uskoro će biti spreman da poslanicima predoči sastav nove vlade, a od predsjedavajućeg Strahinje Bulajića očekuje da zakaže sjednicu.

Abazović je to rekao gostujući u emisiji Argumenti.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković poručuje da je rano govoriti o raspodjeli resora, te da im je najbitnije da Crna Gora izađe iz krize. O resorima još ne razmišljaju ni u Bošnjačkoj stranci.

Mandatar za sastav nove Vlade vjeruje da će uskoro biti spreman da pred javnost izađe s imenima novih ministara, prenosi portal RTCG.

"To je nešto što je utisak mojih razgovora sa gospodinom Jokovićem ali sa predstavnicima manjinskih partija i ostalim partijama da mi u vrlo skorom periodu, ne bih da robujem nekim datumima ali da ćemo u kratkom roku biti spemni da izađemo pred poslanike", kazao je mandatar za sastav nove Vlade Dritan Abazović.

A kada će Vlada i konačno biti formirana ne zavisi ni od mandatara, ali ni od partija koje će biti dio izvršne vlasti, već od Strahinje Bulajića.

"Ja bi ga molio, ako mi dođemo u situaciju da sastavimo vladu, iako uputimo poziv da zakaže tu sjednicu. Ako on odbije da to uradi, ja mislim da drugi potpredsjednik koji ima ista ovlačenja kao on može to da uradi", dodao je Abazović.

Bez obzira ko će to uraditi, nešto je moralo da se mijenja poručuju iz SNP-a. Zato su i prevagnuli da krenu u pregovore o manjinskoj Vladi. Za sada ne otkrivaju koji resori bi eventualno mogli njima pripasti.

"Da li će neko biti na mjestu predsjednika Skupštine, Vlade, to za nas nije prioritet. Za nas su prioriteti rezultati, put Crne Gore prema EU, valadavina prava i sokonomski oporavak", kazao je lider SNP-a Vladimir Joković.

Da je još rano govoriti o raspodjeli resora, poručuju i iz manjinskih partija. Bitno, je kažu, da pregovori idu očekivanom dinamikom.

"Svi konstituenti smatraju da je ona vlada sa 18 ministarstva i tri potpredsjednička mjesta bila optimalna. Pokazalo se da je su pojedini resori ove bili opterećeni u tom smislu biće povećan broj resora najvjerovatnije od 16 do 18 i tri potredsjedčka mjesta pri čemu će potpredsjednici biti zaduženi za resore", kazao je Damir Gutić iz BS-a .

Iz GP URA su za TVCG kazali da je sa sada nepoznato to da li će dio nove vlade biti i SD i SDP. Iz tih partija o toku pregovora danas nijesu željeli da pričaju.

Bonus video: