Zoronjić: Bečić i Mandić da ne blokiraju smanjenje akciza, interes građana prioritet

Zoronjić je pozvala Demokrate i DF da "ne ohrabruju Bulajića da u nedogled opstruira zakazivanje sjednice Skupštine, već da to učini u što kraćem roku, jer životi građana Crne Gore ne mogu čekati"

6822 pregleda 25 reakcija 24 komentar(a)
Zoronjić, Foto: URA
Zoronjić, Foto: URA

Poslanica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić ponovo je pozvala predsjednika Demokrata Aleksu Bečića i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića da ulože minimum napora i zakažu sjednicu Skupštine, kako bi se omogućilo umanjenje akciza na gorivo.

"Ovih dana bilježimo rekordne cijene goriva, koje će već od ponedeljka mogu biti skuplje od 15 do 20 centi po litru. Najmanje šta Skupština može uraditi, jeste da umanji akcize od kojih prihoduje država, kako bi se makar u nekoj mjeri cijena goriva umanjila i kako bi se građanima umanjili sve veći troškovi", saopštila je Zoronjić.

Poslanica je pozvala Demokrate i DF da "ne ohrabruju Bulajića da u nedogled opstruira zakazivanje sjednice Skupštine, već da to učini u što kraćem roku, jer životi građana Crne Gore ne mogu čekati".

Uz puno razumijevanje partijskih interesa, oni - posebno u kriznim situacijama, ne mogu i ne smiju biti ispred javnog interesa, ističe Zoronjić. "Vjerujem da bi kolegama Bečiću - Mandiću zakazivanje Skupštine bio argument više, da pokažu elementarnu brigu prema običnom građaninu", dodala je.

Zoronjić podsjeća da cijene goriva na svjetskim berzama vrtoglavo rastu, kazavši da je jedini način da se one u Crnoj Gori smanje izglasavanje izmjene Zakona o akcizama u Skupštini, koje je Vlada uputila parlamentu 4. marta.

"Demokrate i DF takvu inicijativu već danima odbijaju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: