Milanović: Obnovimo duh i šarm starog Cetinja

"Društvena i kulturna istorija našeg Cetinja obavezuje nas da Prijestonicu čuvamo kao kulturno, obrazovno i istraživačko središte. Da čuvamo sve zaštitne znakove Cetinja poput kulturnih i istorijskih objekata, ali da spriječimo i sječu velikog broja stabala lipe po kojima je Cetinje takođe bilo poznato i od kojih je nekada mirisao čitavi grad"
1 komentar(a)
Milena Milanović, Foto: Crnogorska
Milena Milanović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 23.10.2017. 08:09h

Crnogorska se javno obavezuje da će svoju političku i stručnu snagu nakon izbora koristiti da se Cetinje još snažnije razvija kao obrazovni i istraživački centar naše države i našeg regiona, izjavila je Milena Milanović, kandidatkinja Crnogorske za odbornicu u Skupštini Prijestonice.

"Mi smo i u naš izborni program za Cetinje zapisali da imidž Cetinja kao univerzitetskog centra mora biti ojačavan stvaranjem pretpostavki da u Prijestonicu rado dolaze najveći naučni i umjetnički autoriteti i istraživači u oblastima u kojima se školuju studenti na Cetinju", rekla je Milanović.

Ona je dodala da postoji utisak da su ulaganja u nauku, umjetnost i obrazovanje na Cetinju sve tanja i da se u gradu ne vodi računa o njegovim zaštitnim znakovima.

"Društvena i kulturna istorija našeg Cetinja obavezuje nas da Prijestonicu čuvamo kao kulturno, obrazovno i istraživačko središte. Da čuvamo sve zaštitne znakove Cetinja poput kulturnih i istorijskih objekata, ali da spriječimo i sječu velikog broja stabala lipe po kojima je Cetinje takođe bilo poznato i od kojih je nekada mirisao čitavi grad. Mi želimo da sačuvamo naš grad i pokušaćemo da obnovimo njegov šarm i duh, kojim su se ponosili naši preci“, zaključila je Milanović.

Bonus video: