Palević i Ašanin predloženi za potpredsjednike Opštine Mojkovac

Saglasnost za njihovo imenovanje trebalo bi da daju odbornici Skupštine opštine Mojkovac

5291 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Goran Palević iz Grupe građana “Ne damo Mojkovac” i Ivan Ašanin iz Građanskog pokreta URA predloženi su za potpredsjednike Opštine Mojkovac.

Saglasnost za njihovo imenovanje trebalo bi da daju odbornici Skupštine opštine (SO) Mojkovac, na sjednici, koja je zakazana za 22. mart.

Na toj sjednici trebalo bi da budu imenovani Savjet šest odbora SO, te razriješen stari i imenovan novi Odbor direktora preduzeća Komunane usluge -Grada. Takođe, na dnevnom redu je i razrješenje dosadašnjeg i imenovanje novog Upravnog odbora (UO) Dnevnog centra za djecu omladinu sa smetanjama i teškoćama u razvoju. Planirano je i razrješenje predsjednik i članovi Savjeta Centra za kulturu Nenad Rakočević, kao i imenovanje novih članova Savjeta te ustanove.

Vlast u Mojkovcu, nakon lokalnih izbora, koji su održanI 5. decembra prošle godine, čine koalicija “Za budućnost Mojkovca”, Demokrate, URA i GG “Ne damo Mojkovac”.

Za predsjednika Opštine, početkom februara, izabran je Vesko Delić iz “Za budućnost Mojkovca”, dok je predsjednik SO Marko Janketić iz Demokrata.

Lokalni parlament čine 14 odbornika koalicije koju je predvodila DPS, osam koalicije “Za budućnost Mojkovca”, četiri Demokrata po dva iz Građanskog pokreta URA i koalicije „Ne damo Mojkovac“ i jedan iz Ujedinjene Crne Gore.

Bonus video: