Demokrate: Nismo očekivali da korektna koleginica Zoronjić bude dio obmanjivačke ekipe

"Ne morate radi nas da se pretvarate i saopštenjima prozivate gospodina Mandića, kad sa njim imate najbolju i najiskreniju komunikaciju na dnevnom nivou", naveli su iz Demokrata

16338 pregleda 16 komentar(a)
Sa protesta Demokrata, Foto: Boris Pejović
Sa protesta Demokrata, Foto: Boris Pejović

Demokratska Crna Gora reagovala je povodom saopštenja poslanice Građanskog pokreta URA Suade Zoronjić, koja je danas pozvala predsjednika Demokrata Aleksu Bečića i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića da ulože minimum napora i zakažu sjednicu Skupštine, kako bi se omogućilo umanjenje akciza na gorivo.

"Cijenjena gospođo Zoronjić, posljednja ste osoba za koju smo pomislili da će pristati da potpiše saopštenje izdajničkog dua Abazović-Joković. Pristali ste da kolegijalni i pošteni odnos i komunikaciju sa svojim doskorašnjim kolegama iz parlamentarne većine, zamijenite izrazom nepoštovanja, neznanja i bezobrazluka. Zato pozivamo sve slobodne građane Crne Gore koji nisu spremni da pređu preko još jedne manipulacije gospodina Abazovića i Joković pod nazivom 'obećano - neispunjeno', dođu na protest u Podgoricu u nedjelju u 18h, prekoputa Hrama, jer vidimo da će od onoga čuvenog obećanja 'i Vi ste na spisku' proisteći da zajedno sa onima sa spiska za hapšenje formira 43. izdajničku Vladu", navodi se u reagovanju Demokrata.

Kazali su kako nisu mogli ni naslutiti da će Zoronjić poći sa Demokratskom partijom socijalista i Socijaldemokratama, podsjetivši je na "primitivne ispade kolega" sa kojima sada, kako su kazali, prekraja izbornu volju građana.

"Nijesmo očekivali da ostanete u partiji čiji šef odlazi na skupove Noćnih Vukova i ektremističkih organizacija koji Muslimane, Albance i Bošnjake, najgrublje vrijeđaju na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, kako je sam izjavio Dritan Abazović. Nijesmo očekivali da ostanete u partiji čovjeka koji u ulozi potrčka beogradskih vlasti tajno odlazi u Beograd po mišljenja, koji na dnevnom nivou komunicira sa njima i dogovara sastav izdajničke 43. Vlade Crne Gore. Nijesmo očekivali da korektna koleginica Zoronjić bude dio obmanjivačke ekipe Abazović-Joković, koja građane dovodi u zabludu ne bi li prevarila predsjedavajućeg Skupštine da zakaže sjednicu na kojoj bi političkim nasiljem grupa prevaranata preuzela vlast. Stavljajući se u ulogu boraca za interese građana Crne Gore tražite sjednicu Skupštine na kojoj bi navodno smanjili cijene goriva, a onda na istoj: izdali narod, smanjili plate, ukinuli dječije dodatke, besplatne udžbenike, naknade majkama, otpremnine radnicima i povratkom DPS-a na vlast ponovo stavili na kocku Zakon o slobodi vjeroispovijesti", dodaju iz Demokrata.

Iz te partije su dostavili i dokument sa sajta Skupštine koji, kako su kazali, jasno pokazuje da su samo prije dva mjeseca "sadašnji koalicioni partneri Dritana Abazovića" - SNP, DPS, SD glasali protv smanjenja cijena goriva.

"Prema tome, ne morate radi nas da se pretvarate i saopštenjima prozivate gospodina Mandića, kad sa njim imate najbolju i najiskreniju komunikaciju na dnevnom nivou. Ne varajte narod, nije narod blesav. Uvaženi građani, spremni su da ovo ponavljaju svaki dan po pet puta kako bi vas prevarili i obmanuli, zarad realizacije svog izdajničkog plana. Očekujte još jedno saopštenje večeras, pa još jedno ujutru, pa tako redom sve dok ne pomisle da im je manipulacija uspjela", zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: