DPS: Ko opstruira obustavu distribucije medija koji šire ratnu propagandu

Predlog ministarke Srzentić da se Crna Gora pridruži odluci evropskih zemalja nikad nije ni razmatran na Vladi, ističu iz DPS-a

4516 pregleda 9 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Vlada u tehničkom mandatu, njen premijer Zdravko Krivokapić i resorna ministarka Tamara Srzentić treba da saopšte javnosti ko i zašto u izvršnoj vlasti Crne Gore, države koja svoju spoljnu politiku mora da uskladi sa politikom Evropske unije, opstruira odluku Evropske komisije da obustavi distribuciju medija koji šire ratnu propagandu i manipulacije Kremlja, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ministarka Tamara Srzentić još 3. marta poručila je da snažno podržava odluku Evropske komisije da obustavi emitovanje medija koji su glavni nosioci toksične propagande Kremlja, u kojoj se brutalna vojna agresija, ubijanje nevinih civila, gađanje bolnica i porodilišta želi opravdati i predstaviti cinično i eufemistički kao 'vojna operacija'", naveli su iz DPS-a.

Predlog ministarke Srzentić da se Crna Gora pridruži evropskim zemljama nikad nije ni razmatran na Vladi, ističu iz te stranke.

"Zato od Krivokapića a prije svega od Tamare Srzentić, očekujemo da nam pojasni šta je u pitanju u konkretnom slučaju i da li je politički kukavičluk odlazećih ministara i strah da se ne zamjere ideolozima koji su ih instalirali u izvršnu vlast Crne Gore, razlog što se ratna propaganda, i opravdavanje osvajačkog rata koji je unesrećio milione ljudi, tretira u Crnoj Gori kao legitimno informisanje javnosti, dok je za druge države to toksičan sadržaj kome mjesta nema u etru Evrope."

"Ko god je stopirao primjenu sankcije nad toksičnom propagandom koja opravda napad na suverenu državu, obrukao je Crnu Goru a istovremeno pokušao da interese ove države, podredi ruskom imperijalizmu. Nameće se zaključak da je ovaj kukavički manevar odlazeće vlade, zapravo njena prećutna podrška ratnoj kampanji i intimno slaganje ministara sa medijskim pokušajima da se ratna razaranja i zločini opravdaju", zaključuju iz DPS-a.

Bonus video: