LP: Hitno deblokirati rad crnogorskog parlamenta

“Niko nema pravo da zaustavi život u našoj državi i da drži sve građane Crne Gore kao taoce svoje partijske politike. U pitanje je doveden socijalni pa i biološki opstanak ljudi”, rekli su iz te partije

1698 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Hitan izbor predsjednika Skupštine je imperativna ustavna i poslovnička norma ali i životna potreba svih u državi, saopšteno je iz Liberalne partije (LP).

Iz te partije su pozvali vršioca dužnosti /v.d/ predsjednika Skupštine Strahinju Bulajića da hitno deblokira rad crnogorskog parlamenta.

“Niko nema pravo da zaustavi život u našoj državi i da drži sve građane Crne Gore kao taoce svoje partijske politike. U pitanje je doveden socijalni pa i biološki opstanak ljudi”, rekli su iz LP.

Oni su kazali da se ogromna inflacija, neisplaćene penzije i zahtjevi penzionera moraju rješavati po hitnom postupku, nizom kriznih mjera koje treba da usvoji Skupština.

Kako su naveli u saopštenju, od životne je važnosti da se što prije usvoji Zakon o akcizama na gorivo koji će, kako su rekli, makar djelimično ublažiti šokantne udare na standard građana.

“Preduslov za usvajanje svega toga jeste hitan izbor predsjednika Skupštine. To ne zavisi od volje jednog čovjeka i partije, već je to imperativna ustavna i poslovnička norma ali i životna potreba svih u državi”, rekli su iz LP.

Oni su zaključili da je, nakon toga, Crnoj Gori potrebna stabilna izvršna vlast koja će jasnim i čvrstim potezima olakšati krizu i istinski brinuti o svakodnevnom životu crnogorskih građana, “kroz težak period koji tek slijedi”.

Bonus video: