"Vlada i Ministarstvo finansija prihvataju dobre i svrsishodne predloge"

URA: Vlada prihvatila predlog Đurovića o ukidanju PDV-a za ulje i brašno

"Pozdravljamo i to što je Vlada ukazala na značaj dodatnog umanjenja akciza na gorivo, na šta URA nedeljama poziva, pa još jednom upućujemo apel Demokratama Alekse Bečića i Demokratskog fronta Andrije Mandića, da što prije odblokiraju rad Skupštine kako bi se taj predlog mogao usvojiti u što kraćem roku",kazali su iz Ure

22160 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Vlada Crne Gore prihvatila je predlog potpredsjednika Građanskog pokreta URA Gorana Đurovića o ukidanju PDV-a za ulje i brašno, saopšteno je iz te partije.

U saopštenju se ističe da su iz GP URA zadovoljni činjenicom da odlazeća Vlada i Ministarstvo finansija, rada i socijalnog staranja prihvataju dobre i svrsishodne predloge "posebno u ovim kriznim vremenima, kada je sve političke razlike neophodno staviti po strani, kada se odlučuje o pomoći najugroženijim slojevima stanovništva".

"Pozdravljamo i to što je Vlada ukazala na značaj dodatnog umanjenja akciza na gorivo, na šta URA nedeljama poziva, pa još jednom upućujemo apel Demokratama Alekse Bečića i Demokratskog fronta Andrije Mandića, da što prije odblokiraju rad Skupštine kako bi se taj predlog mogao usvojiti u što kraćem roku",kazali su iz Ure.

Podsjetili su da nakon usvajanja Uredbe o načinu i visini elemenata na osnovu kojih se formiraju maksimalne cijene naftnih derivata, Vlada nema mogućnost da ograničava cijene, šta je prethodnom Uredbom resorni ministar mogao raditi u hitnim slučajevima.

Pored prihvatanja te incijative, pozdravili su i odluku ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića da uveća agrobudžet za dodatnih pet miliona eura, ali ističu da "to nikako ne može biti dovoljno, uzimajući u obzir enorman rast cijena".

"Nadamo se da će odlazeća Vlada i u narednim danima, sve do konstituisanja nove evropske Vlade, imati sluha za naše konstruktivne predloge, kako bi u što većoj mjeri olakšali svim građanima Crne Gore tešku situaciju, u kojoj smo se našli zbog lošeg planiranja i krize izazvane ratom u Ukrajini", saopštili su iz Ure.