Demokrate: DPS, URA, SNP i kriminalci žele sjednicu na kojoj bi građaninu poklonili pet, a onda oduzeli 150 eura

"Sadašnji predsjedavajući Skupštine, Strahinja Bulajić ne smije nasjesti na prevaru Abazovića, Petra Ivanovića, Vladimira Jokovića, beogradskih vlasti i lica iz kriminalnog miljea i sazvati sjednicu na kojoj bi svi građani Crne Gore bili prevareni"

11660 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih protesta Demokrata, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa jednog od prethodnih protesta Demokrata, Foto: Demokratska Crna Gora

Na pomolu je velika prevara kojim DPS-URA-SNP i sa njima povezana lica iz kriminalnog miljea žele sjednicu Skupštine na kojoj bi građaninu mjesečno poklonili pet eura, a onda oduzeli u prosjeku 150 eura, koje smo na posljednjoj sjednici Skupštine, kojom je predsjedavao Aleksa Bečić, obezbijedili svakom građaninu Crne Gore, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na saopštenje Građanskog pokreta URA u kome se između ostalog navodi da je Vlada prihvatila predlog potpredsjednika te partije Gorana Đurovića o ukidanju PDV-a za ulje i brašno.

"Manipulatori su na sve spremni. Kada im nije po volji i ne ide im sve glatko kako su planirali, stavljaju se u položaj žrtve i na sve načine pokušavaju staviti fokus na sebe. Zato, da bi spriječili naum ove ekipe koja je, zarad malo vlasti, spremna da pogazi sve političke principe, zakone, Poslovnik i Ustav Crne Gore, pozivamo sve građane Crne Gore da nam se pridruže na mirne, evropske i građanske proteste i da zajedno sa nama sjutra, u Podgorici u 18h na Bulevaru prekoputa Hrama, poručimo gdje im je mjesto. Koliko je jadno, postalo je i komično dodvoravanje iznevjerenim građanima, koji su prezreli najveću izdaju Crne Gore na čelu sa Abazovićem, Jokovićem, Petrom Ivanovićem. Prvi uplašen i ucijenjen od strane kriminalaca i beogradskih tajkuna, drugi odnarođen u sopstvenoj državi, dijele zajedničku sudbinu tokom grčevite borbe za fotelje, a sve zbog straha od lokalnih i vanrednih parlamentarnih izbora koji slijede, a protiv trećeg se već vodi krivični postupak", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da približavaju građanima "komični plan koalicije DPS-URA-SNP, na čelu sa izvođačem radova Dritanom Abazovićem i beogradskim vlastima".

"Evo kakvu prevaru je spremila URA: Smanjenjem akciza na gorivo građanin na mjesečnom nivou dobija pet eura i 60 centi. Prevara je osmišljena na način da građaninu poklone na dnevnom nivou 19 centi, i da zbog pet eura mjesečno Bulajić sazove sjednicu na kojoj bi DPS nasilnim putem preuzeo vlast, a zatim odmah nakon toga, pod plaštom brige za javne finansije ukinuli dječije dodatke, naknade majkama, smanjili staračke naknade, ukinuli besplatne udžbenike i smanjili plate svim građanima Crne Gore u oznosu od 50 do cirka 250 eura. Dakle, sve je jasno. Na pomolu je velika prevara kojim DPS-URA-SNP i sa njima povezana lica iz kriminalnog miljea žele sjednicu Skupštine na kojoj bi građaninu mjesečno poklonili pet eura, a onda oduzeli u prosjeku 150 eura, koje smo na posljednjoj sjednici Skupštine, kojom je predsjedavao Aleksa Bečić, obezbijedili svakom građaninu Crne Gore", piše u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su naveli da "sadašnji predsjedavajući Skupštine, Strahinja Bulajić ne smije nasjesti na prevaru Abazovića, Petra Ivanovića, Vladimira Jokovića, beogradskih vlasti i lica iz kriminalnog miljea i sazvati sjednicu na kojoj bi svi građani Crne Gore bili prevareni".

"Na već postavljeno pitanje, gospodin Abazović očigledno zauzet pregovorima sa DPS-om oko podjele resora i mjesta po dubini, ne odgovara, pa ćemo ga pitati ponovo. Zašto Abazović već dva mjeseca ne dolazi na sjednice Vlade Crne Gore? Zašto su SNP-DPS i ostale partije bivšeg režima, sadašnji koalicioni partneri Dritana Abazovića glasali protiv smanjenja akciza na gorivo prije samo dva mjeseca na sjednici Skupštine Crne Gore? Zašto Abazović nije glasao na sjednici Vlade Crne Gore za Predlog zakona kojim se smanjuju cijene goriva? Kako je Dritan Abazović, kao koordinator svih bezbjednosnih službi omogućio krađu cigareta u Luci Bar i kokainske šetnje po Crnoj Gori? Ne dozvolite da vas prevare DPS-Ura-SNP i njihovi kriminalni partneri iz podzemlja. Nema sjednice zbog pet eura mjesečno, svi na proteste", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: