Obradović: Bićemo jedan od najznačajnijih političkih faktora, sigurno da u postizbornu koaliciju sa DPS-om nećemo

Nosilac lokalne liste Demokrata Damjan Ćulafic kazao je da program predstavlja njihovu najveću snagu

13676 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Demokratska Crna Gora projektuje da će nakon lokalnih izbora u Beranama, prema podacima sa terena, biti jedan od najznačajnijih političkih faktora u ovom gradu.

To je na konferenciji za novinare saopštio predsjednik Opštinskog odbora Novica Obradović.

On je kazao da je sasvim sigurno da u postizbornu koaliciju neće ulaziti sa DPS, a da su sve druge političke snage koje misle dobro gradu, dobrodošle za saradnju.

Na konferenciji je predstavljen program sa kojim Demokrate nastupaju na lokalnim izborima, a koji u 30 tačaka govori o njihovim planovima za dalji razvoj Berana.

Nosilac lokalne liste Demokrata Damjan Ćulafic kazao je da program predstavlja njihovu najveću snagu.

On je govorio o brojnim infrastrukturnim planovima i projektima u oblasti kulture, obrazovanja, sporta, ekologije.

“Kada je riječ o privredi, u našem fokusu će biti privrednici iz Berana, a dobrodošli su i svi drugi", kazao je Ćulafic.

Obradović je govorio o potrebi dalje pomoći poljoprivrednicima i formiranju takozvane Kuće poljoprivrede.

Najavio je i projekte u oblasti unapređenja saobraćajne infrastrukture, izgradnji parginka i moderne garaže, biciklističkih staza.

Obradović je kazao i da u programu razvoja posebno mjesto zauzima turizam i valorizacija turističkog potencijala beranske opstine.

“Potrebno je oživjeti ski centar Lokve, bolje iskoristiti planinu Jelovicu i planirati izgradnju gondole od Jelovice do vrha Ćupovi na Bjelasici", kazao je Obradović.

"Radili smo i gradili koliko smo mogli. Sada moramo i hoćemo i više i bolje. Vizije Berana kao centra sjevera Crne Gore nema bez otvaranja gradilišta u svakom kraju naše opstine. Ponos i junaštvo Vasojevića jeste preduslov, ali nije dovoljan uslov za razvoj grada pod Jasikov em. Zato, izgradnja infrastrukture u svakom segmentu privrednog i drustvenog života ostaje prioritet. Mi znamo i kako", stoji između ostalog u programu Demokratske Crne Gore za lokalne izbore u Beranama.

Bonus video: