Prava Crna Gora Berane: Dok je Milačić pritvaran i hapšen, Joković je uvećavao bogatstvo u režimu Đukanovića

"Prava Crna Gora ne strahuje od tobožnje matematike Dontove formule, ali sigurno neće dozvoliti da se i jedan glas raspe na Pajovićeve, Abazovićeve, Jokovićeve, Šćekićeve ili slične izdajničke formule"

6519 pregleda 38 reakcija 37 komentar(a)
Prava Crna Gora Berane, Foto: Prava Crna Gora
Prava Crna Gora Berane, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora Berane saopštila je danas da dok je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić protjerivan kao novinar, pritvaran i hapšen, praćen i proganjan, povređivan kao aktivista, izvrgavan medijskoj i političkoj anatemi DPS (Demokratska partija socijalista) i izdajnika iz sadašnje parlamentarne većine, dotle je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković razvijao poslove, uvećavao svoje bogatstvo i privatne interese i to sve u režimu Mila Đukanovića sa kojim sada pravi novu izdajničku parlamentarnu većinu i Vladu.

Oni su reagovali na jučerašnje saopštenje SNP Berane.

"Pravu Crnu Goru nije strah od tobožnjeg rasipanja glasova u Beranama, jer jedino ko će se rasuti u Beranama i svim narednim izborima, to su DPS i izdajnici iz redova parlamentarne većine na čelu sa SNP-om. Prava Crna Gora ne strahuje od tobožnje matematike Dontove formule, ali sigurno neće dozvoliti da se i jedan glas raspe na Pajovićeve, Abazovićeve, Jokovićeve, Šćekićeve ili slične izdajničke formule. Vidjeli smo lokalne odbore SNP-a kako protestuju ispred centrale u Podgorici, ali ne vidjesmo među njima ni jednoga sa liste SNP-a u Beranama", ističe se u saopštenju Prave Crne Gore Berane.

Oni su dodali da čuju da "SNP spočitava Marku Milačiću kroz ovaj ili onaj postupak, tobožnje odricanje od počivšeg mitropolita Amfilohija".

"Tom cinizmu ne mogu parirati ni najveće gadosti koje su protagonisti manjinske vlade izrekli radi tragičnog pravdanja svoje izdaje. Koliko je tada mitropolit Amfilohije imao nade u Marka Milačića i što je za Marka Milačića značio mitropolit Amfilohije, to je stvar duboko privatna i intimna i daleko je od toga od čega bi se Marko Milačić mogao postidjeti, ali neka to ostane najjaloviji pokušaj klevete na račun Prave Crne Gore na koji je spao SNP i njihovi partneri iz DPS-a. Međutim, kad smo već kod toga, kako to SNP nije primjetio da se Mitropolija Crnogorsko-Primorska na kojoj sjedi naslednik mitropolita Amfilohija i dojučerašnji vladika Budimljansko-Nikšićki gospodin Joanikije, koji je godinama stolovao ovdje u Beranama, da se Mitropolija odrekla od laži da podržava neku manjinsku vladu, prinuđena da demantuje sve laži i podmetanja SNP-a? Tačno je gospodo iz SNP-a da je Dado Šćekić jednom pomogao da u Beranama padne DPS, ali danas u Podgorici i u Beranama otvoreno izdajnički radi sa vrhom SNP-a da se vrati DPS", piše u saopštenju.

Iz Prave Crne Gore Berane su poručili da "Prava Crna Gora neće dopustiti da se na ničijim prvoboračkim zaslugama još jednom gradi izdaja, a gledali smo to ovih trideset godina i od ratnog komandanta iz 90-ih Mila Đukanovića, i od mnogih drugih koji su bili lojalni narodu dok ne dobiju status i ordenje, a onda se prodaju i povuku u izdaju i sve to dobro naplate mukom, pravima i imovinom ovog naroda".

"Dok je Marko Milačić protjerivan kao novinar, pritvaran i hapšen, praćen i proganjan, povređivan kao aktivista, izvrgivan medijskoj i političkoj anatemi DPS-a i izdajnika iz sadašnje parlamentarne većine, dotle je gospodin Joković razvijao poslove, uvećavao svoje bogatstvo i privatne interese i to sve u režimu Mila Đukanovića sa kojim sada pravi novu izdajničku parlamentarnu većinu i Vladu. Još manje, gospodo iz SNP-a, imate pravo da stavljate sjenku na imena ili izgovarate bilo kakve klevete protiv liste Prave Crne Gore u Beranama na čelu sa doktorom Živkovićem ili protiv bilo kog Beranca koji je razočaran izdajom SNP-a imenom i prezimenom stao uz Pravu Crnu Goru i koji stoji i širi ideju 30. avgusta i politiku pobjede nad DPS-om i izdajnicima. Još nešto gospodo iz SNP-a: da vam nije bilo nelegitimne protekcije na listi za Budućnost Crne Gore i da nije bilo degutantnih ucjena, prošli bi kao Vuk Drašković u Srbiji 2000. godine, do kada je držao nategnuti opozicioni monopol, a kada je nestao sa političke scene ucjenjujući i potezajući tobožnju snagu, i to nije poruka samo za vas. Pošto tu lekciju niste naučili 30. avgusta, naučićete je sada", piše u saopštenju Prave Crne Gore Berane.

Oni su poručili i da "Prava Crna Gora poziva Berance i Beranke da 27. marta listom, masovno izađu na glasanje".

"Prava Crna Gora vas poziva da najmasovnijim glasanjem u Beranama i podrškom za Pravu Crnu Goru podržimo pobjedu nad DPS-om koja je krenula iz Berana i da zajedno raspemo SNP i njihovu izdajničku politiku, a sa njima DPS i sve njihove političke i kriminalne saradnike koji su se trgovinom, izdajom i prevarama toliko puta vraćali na vlast i kojima je ovaj narod do danas nadljudski i junački odolijevao da bi konačno pobjedio 30. avgusta, bez obzira na svaku izdaju i na svaku primjesu trgovine voljom naroda koju vodi SNP ili bilo ko drugi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: