DF napustio sjednicu bjelopoljskog parlamenta: Diskriminacija dobitnika nagrade "Miroslavljevo jevanđelje"

Predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da su opozicioni odbornici zloupotrijebili govornicu i pokrenuli temu koja nije na dnevnom redu i da nije tačno da je Bijelo Polje bilo kome bilo šta zabranilo

10611 pregleda 3 komentar(a)
Sa jedne od sjednica SO Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Sa jedne od sjednica SO Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković

Sjednica bjelopoljskog parlamenta počela je danas bez prisustva odbornika Demoktatskog fronta (DF) zbog, kako navodi odbornik tog kluba Miodrag Furtula, “diskriminacije dobitnika “Miroslavljevo jevanđelje” za 2021. godinu, Milutina Mićovića.

„Bijelo Polje je grad Miroslavljevog jevanđelja, ipak smatramo da Mićoviću to priznanje nije uručeno onako kako dolikuje i na mjestu gdje je trebalo“, kazao je Furtula.

SO Budva
foto: Jadranka Ćetković

Predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da su opozicioni odbornici zloupotrijebili govornicu i pokrenuli temu koja nije na dnevnom redu i da nije tačno da je Bijelo Polje bilo kome bilo šta zabranilo.

Smolović
Smolovićfoto: Jadranka Ćetković

“Oni su odabrali školu, za koju ja mislim da je loše rješenje, jer su prekinuli nastavu, zbog jednog političkog događaja“, kazao je Smolović, ističući da nije prisustvovao događaju jer “ne može podržati nekog ko negira jednu naciju”.

Pred odbornicima se na dnevnom redu zasijedanja nalazi 20 tački.

Bonus video: