Demokrate: Pokušavaju da zamažu oči sa 5,60, a onda otmu do 300 eura svakom građaninu

"Plan im je da zakazivanjem sjednice Skupštine Crne Gore, usvoje zakon koji bi građanima uštjedjelo 5,60 eura mjesečno, a što bi sa druge strane bila prilika da se ustavnim pučom finišira najveća izdaja Crne Gore u njenoj istoriji i vrati DPS na vlast"

4752 pregleda 13 komentar(a)
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je danas da "NP (nacionalistički pokret) URA, ne odustaje od zamajavanja javnosti, po istom principu kako su to radili sa Tužilačkim savjetom, optužujući nas za opstrukcije".

"Papagajskim ponavljanjem "tužilački savjet, tužilački savjet". A, istina je da smo ih tada spriječili da biraju Tužilački savjet po diktatu Brana Mićunovića i ostale Splendid ekipe. Zato vas pozivamo u četvrtak na veliki protestni skup u Bijelom Polju, u 18h na gradskom trgu. Vidite sada isti koncept besomučnog ponavljanja "akcize, akcize", a u stvari, prevešćemo vam, to znači "fotelje, fotelje". Dakle, ogoljeni plan osmišljen od strane koalicije DPS-URA-SNP, koji su svoju odgovornost i zabrinutost za račun građana pokazali time što su na sjednici Skupštine Crne Gore održane 29. decembra odbili da glasaju za Predlog zakona o izmjena i dopuna Zakona o akcizama. Sada ti isti drže pridike drugima i varaju i obmanjuju te iste građane, hitajući da zakažu sjednicu pod plaštom borbe za njihov interes", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da je prevara osmišljena.

"Plan im je da zakazivanjem sjednice Skupštine Crne Gore, usvoje zakon koji bi građanima uštjedjelo 5,60 eura mjesečno, a što bi sa druge strane bila prilika da se ustavnim pučom finišira najveća izdaja Crne Gore u njenoj istoriji i vrati DPS na vlast. Odmah nakon toga Koalicija DPS-URA-SNP ukinula bi sve do sada usvojene planove i strategije čime bi se smanjile plate, smanjile penzije, ukinuli dječiji dodaci, naknade majkama, besplatni udžbenici, poništio Zakon o slobodi vjeroispovijesti i mnogo čega drugog, zbog čega bi svaki građanin pretrpio štetu od najmanje 100 do najviše 300 eura. Dakle, pokušavaju na prevarantski način da Vam zamažu oči sa 5,60, a onda otmu do 300 eura svakom građaninu Crne Gore. E, neće moći. Poručujemo im da koliko god ponavljaju iste rečenice, koliko god pokušavaju da vas ubijede u njihove dobre namjere, mi to nećemo dozvoliti", poručili su iz partije na čijem je čelu Aleksa Bečić.

Demokrate su poručile da imaju kondicije, što kako dodaju dokazuju iz nedelje u nedelju.

"Stojimo složnije nego ikad, slušamo vaš glas i uvijek smo spremni na vaš sud. Nikada vas nismo, niti ćemo iznevjeriti, izdati, ni prodati, kako to čini odnarođena DPS-SNP-Ura koalicija zbog tričavih 21 miliona. Prije izbora jesmo obećavali mnogo, i bili napadani optužbama da su to lažna obećanja, ali smo za samo godinu dana uspjeli smo da ispunimo sve ono što su bila naša ključna programska načela. Povećali smo plate, povećali smo penzije, staračke naknade, uveli besplatne udžbenike, svoj djeci do 18 godina vratili dječije dodatke, ispravili smo nepravdu nanijetu majkama sa troje i više djece, proglasili dan Njegoševog rođenja za državni praznik, usvojili Zakon o slobodi vjeroispovijesti i mnogo čega drugog. Sve što smo ispunili, sve što smo zajednički sa vama ostvarili, oni sada žele da vam otmu, jer oni ne žele dobro vama, već samo sebi i svom uskom kriminalnom okruženju. Zato vas pozivamo da ustanete složno, da ujedinjeni odbranimo izbornu volju i ispunjena obećanja i da odvažno pobijedimo u borbi za Crnu Goru oslobođenu od kandži kriminala i korupcije", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: