Demokrate: Potpuna novost da postoji dogovor između URA i DF u Budvi, Radović će raditi isključivo u interesu građana

"Moramo konstatovati da nas to i ne čudi kada znamo da je Abazović DF-u nudio četiri ministarska mjesta u DPS Vladi, kao i mjesta po dubini, ali da budu pod velom nestranačkih ličnosti kroz mjesta koja će dobiti SNP, kao i da ih je molio da ne organizuju proteste protiv njegove izdaje"

13694 pregleda 39 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da je za njih "potpuna novost" da postoji dogovor između Građanskog pokreta URA i Demokratskog fronta u Budvi.

Oni su poručili da će funkcioner Demokrata Krsto Radović koji je danas podnio ostavku na mjesto predsjednika Skupštine opštine Budva "naredne poteze povlačiti isključivo u interesu građanki i građana Budve".

Demokrate su reagovale na navode predstavnik budvanskog odbora GP URA Blažo Rađenović koji je naveo da Demokrate "uz ostavku Radovića ponude i manjinsku podršku DF za vlast u Budvi".

"Do sada nam je potpuno jasno bilo da postoji dogovor između Nacionalističkog pokreta URA i Vučića, ali kako vidimo nakon poslednjeg saopštenja iz URA-e, sada postoji dogovor izmedju URA-e i DF u Budvi, što je za nas potpuna novost. Međutim, moramo konstatovati da nas to i ne čudi kada znamo da je Abazović DF-u nudio četiri ministarska mjesta u DPS Vladi, kao i mjesta po dubini, ali da budu pod velom nestranačkih ličnosti kroz mjesta koja će dobiti SNP, kao i da ih je molio da ne organizuju proteste protiv njegove izdaje, stvarno nema prostora da budemo zatečeni ovakvim apelima i saopštenjima", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da "ne čudi ova vratolomija URA-e, kad je za Abazovića predstavnici DF Sorbona, sa kojima je pisao tužilačke zakone koji su odbačeni od strane Venecijanske komisije, kad je od Mandića tražio da ga odvedu kod Vučića i Njegove svetosti, patrijarha Porfirija".

"Ne čudi vratolomija URA-e kad su htjeli zajedno sa DPS da biraju DPS Tužilački savjet, kad su DPS-u nudili kandidata za Vrhovnog državnog tužioca, kad su sa DPS dogovorili sastav 43. Vlade Crne Gore, kad su DPS-u ponudili direktora ANB, ministra unutrašnjih poslova, finansija i odbrane, kad su se DPS-u preko noći prodali kao i mnogi prije njih. Ne čudi ni ideološki zaokret URA iz navodno građanskog u nacionalistički pokret kad je dozvolio da ga Mandić odvede na slavlje kod Noćnih vukova, gdje je izvrijeđan i na nacionalnoj i na vjerskoj osnovi, kad je tokom pregovora o 43. Vladi Crne Gore beogradskim vlastima nudio razne ustupke, dok je u svojoj zemlji punih dva mjeseca bojkotovao sve sjednice Vlade Crne Gore i na taj način izbjegao glasati za utvrđivanje Predloga zakona o akcizama i mnogim drugim mjerama i aktima, koje su našim građanima donijele brojne finansijske i druge olakšice. Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović će naredne poteze povlačiti isključivo u interesu građanki i građana Budve, a ne u interesu kriminalno-korupcionaške koalicije formirane oko Demokratske partije socijalista u kojoj je nacionalistički pokret URA najobičnija marioneta, a SNP kao negator crnogorske nacije teg o vratu, kojeg će se brzo i osloboditi, jer im više nije ni potreban", saopštile su Demokrate.

Pozvali su grđane da im se pridruže na protestima koje organizuju.

Bonus video: