Demokrate: URA i Joković nastavlju sa podmetanjima, Mandić vodio URA u Beograd kod Vučića na konsultacije

"Ne možete brinuti o visini akciza, a praviti koalicije sa onima koji su prije dva mjeseca glasali protiv ovog zakona

10857 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da Građanski pokret URA i lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković nastavljaju s "podmetanjima" na njihov račun.

Demokrate navode da GP URA i SNP ne mogu "pod lažnom brigom za standard građana sakriti vaše stvarne namjere da sve pobjede građanki i građana Crne Gore predate u ruke DPS-a".

GP URA danas je pozvala Demokrate i Demokratski front "da odblokiraju rad Skupštine i sazovu sjednicu na kojoj bi se izglasale izmjene Zakona o akcizama što bi značilo i pojeftinjenje goriva na pumpama".

"Ne možete brinuti o visini akciza, a praviti koalicije sa onima koji su prije dva mjeseca glasali protiv ovog zakona. To jednostavno neće proći, vaša izdaja je očigledna, a izdaja se u Crnoj Gori ne prašta. To što vi radite u narodu se zove “bidon politika”. Narod neće bidone iz Ure i SNP-a, narod hoće veće plate, veće penzije, dječije dodatke, a ne izdajnike. Razotrkili smo vaše namjere i planove, želite da DPS Vladom otmete građankama i građanima Crne Gore sve što su teškom mukom stekli. Želite da im oduzmete i veće plate, i veće penzije, i staračke naknade, i besplatne udžbenike, i dječije dodatke. Želite da nas vratite u period prije 30-og avgusta, kada smo, takođe na ulici, mirno, odvažno i prkosno tražili pravdu za sve".

U saopštenju dodaju da "želite da nas vratite u vrijeme kada nam je prijećeno da će nam nakon izbora biti tijesno u Crnoj Gori".

"Planirate da podmetnete priču o akcizama koja može da donese 5,6 eura mjesečno, a sa druge strane da svakoj građanki i građaninu Crne Gore, smanjenjem plata i penzija, ukidanjem dječijih dodataka, naknada majkama, besplatnih udžbenika, nanesete štetu od 100 do 300 eura na mjesečnom novu. Koalicija za 21 milion neće odustati od svog bolesnog nauma da prekroji izbornu volju i da zauzmu što veći broj fotelja u DPS Vladi. Nacionalistički pokret URA i Dritan Abazović danima pozivaju Mandića preko medija da povuče neke poteze, a mi ih pitamo zašto to ne urade jednostavno telefonom? Zašto jednostavno ne komuniciraju sa onim koji ih je vodio u Beograd kod Vučića na konsultacije, sa onim sa kojim su pisali štetne tužilačke zakone, sa onim kome je nudio četiri ministarska mjesta i mjesta po dubini u DPS Vladi, sa onim sa koji je za njih Sorbona i prihvatljiv partner, sa onima koji su ga odveli kod Patrijarha Porfirija…? Jasno je, ovo je sve igra za javnost, dok oni sprovode svoje mračne planove. Još jednom poručujemo partiji čiji lider već dva mjeseca ne dolazi na sjednice Vlade za koje ga građanke i građani plaćaju, da prestanu sa zamajavanjem crnogorske javnosti i da se manu podmetačina i manipulacija, jer njihove laži više nemaju nikakvu šansu. Nema sjednice zbog pet litara goriva i pet eura koje nudi Ura po jednom domaćinstvu i tačka", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: