LP: Vlada bez podrške 49 poslanika nema nikakvog smisla

“Umjesto Vlade Zdravka Krivokapića, najgore u modernoj istoriji Crne Gore, izgleda da ćemo od svega navedenog dobiti istu stvar u drugom pakovanju"

4133 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Vlada bez podrške 49 poslanika nema nikakvog smisla, ocijenili su iz Liberalne partije (LP), dodajući da su očekivali što hitnije formiranje proevropske većine koja će odblokirati Crnu Goru, reforme i evropske integracije.

“Nažalost, čini se da nema ništa od predložene Vlade koja bi okupila većinu od najmanje 49 poslanika i koja bi realno mogla ispuniti ciljeve zbog kojih se i formira”, navodi se u saopštenju.

Iz LP su precizirali da su ti ciljevi nastavak puta ka Evropskoj uniji (EU), reforme u tužilaštvu i sudstvu, izbor čelnika najvažnijih institucija i pokušaj očuvanja stabilnost države, kao i njene ekonomske, socijalne i ukupne sigurnosti.

“Umjesto Vlade Zdravka Krivokapića, najgore u modernoj istoriji Crne Gore, izgleda da ćemo od svega navedenog dobiti istu stvar u drugom pakovanju", rekli su iz LP.

Oni smatraju da vlada lidera Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića ima direktnu podršku samo 14 poslanika, uz eventualnu manjinsku podršku najveće opozicione partije.

Kako su naveli u saopštenju, takva vlada teško da može voditi državu kroz teško vrijeme koje slijedi, ogromnih socijalnih, ekonomskih ali i bezbjednosnih i spiljnopolitičkih izazova i opasnosti.

“Ostaje nejasno čemu onda služi ta vlada i šta je smisao svega što smo pokušali da uradimo, kako bismo krenuli ka ozdravljenju Crne Gore i očuvanju minimum uslova za njenu bolju budućnost”, naveli su iz LP.

Iz LP su istakli da će biti zanimljivo ko će uopšte podržati takvu vladu, koja, kako su ocijenili, ima šansu da bude ista ili čak i gora nego prethodna.

Bonus video: