SNP: Bulatović da jednom stane iza svojih djela ne krijući se iza bliskih saradnika

"Građani će imati priliku da vide ko je "častno i pošteno" razriješio mladog momka i tadašnjeg načelnika, koji je i danas omiljen među građanima, da bi, izigravajući sve zakonske propise, postavio partijski kadar"

7339 pregleda 45 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Iz Opštinskog odbra (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) kažu da su zatečeni izjavom predsjednika Opštine Kolašin Milosava Bulatovića, koji je rekao da ne želi da da ostavku, iako je pravosnažno osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja.

"Slušajući i čitajući današnje izlaganje predsjednika opštine Kolašin ostali smo zatečeni izrečenim stavovima o čojstvu i moralu. Prvi čovjek grada, pravosnažno osuđen, ni manje ni više, nego za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja za sebe kaže da nije uradio "ništa nečasno i nedostojno". Kaže da je "školovao jednog mladog čovjeka", dok je, sa druge strane, "časno i pošteno", bez ijednog razloga ostavio bez posla tadašnjeg načelnika komunalne policije Zorana Kujovića iz čisto partijskih pobuda i lične nesposobnosti da se odupre rukovodstvu partije na lokalnom nivou, koje ga i samo smatra nesposobnim“, piše u saopštenju OO SNP.

Kako kažu u toj stranci, "građani Kolašina moraju da znaju da presuda nije osuđujuća zbog 446 eura, kako Bulatović to teatralno interpretirate“. Riječ je, objašnjavaju u SNP, "o prevarnoj radnji, koju je predsjednik bezočno sproveo, navodeći u prijavi za pohađenje kursa da je "taj mladi čovjek sa ulice" lice zaposleno u Opštini".

"I da stvar bude još "časnija i poštenija", prijavu nije potpisalo lice koje ste prijavili nego je potpis falsifikovao jedan od vaših bliskih saradnika. Da je to jedina istina u ovom slučaju imaćete priliku da dokažete u novom sudskom postupku. Građani će imati priliku da vide ko je "častno i pošteno" razriješio mladog momka i tadašnjeg načelnika, koji je i danas omiljen među građanima, da bi, izigravajući sve zakonske propise, postavio partijski kadar, koji ni zaključno sa današnjim danom ne ispunjava uslove za načelnika Komunalne policije.“, poručuju iz kolašinskog SNP.

Oni pozivaju Bulatovića "da se okani priče o "poštenju" i konačno jednom stane iza svojih djela, ne krijući se, tokom cijelog mandata, iza bliskih saradnika“.

"Na kraju kada već govorite o sebi u superlativu, ne skrivajte "presudu u fioku", nego čojstvo i poštenje primijenite počevši od sebe. Pozovite lokalni parlament da vam konstatuje prestanak mandata“, poručuju predsjedniku Opštine iz OO SNP.

Bonus video: