Parača: Izjave MKI potpuno neutemeljene i paušalne, rekonstrukcija rađena po standardima Evropske banke

"Nadam se da će državni organi, kojima je predata ta inicijativa i vjerovatno dokumentacija odraditi svoj posao i kroz to na najbolji mogući način demantovati svu ovu današnju priču koju su na pres konferenciji saopštili predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija”

8289 pregleda 3 komentar(a)
Parača, Foto: Boris Pejović
Parača, Foto: Boris Pejović

Bivši direktor Uprave za saobraćaj, Savo Parača, odbacio je sve navode Ministarstva kapitalnih investicija o sumnjama o postojanju krivičnih djela u vezi sa rekonstukcijom dionice puta Lubnice – Jezerine.

Parača je za TVCG kazao da je sva procedura u slučaju rekonstukcije dionice puta Lubnice – Jezerine urađena u skladu sa standardima Evropske banke i uz konsultacije sa njima u odabiru izvođača i nadzora, prenosi portal RTCG.

“Moram reći da su izjave Ministarstva kapitalnih investicija potpuno neutemeljene i paušalne, ali nadam se da će državni organi, kojima je predata ta inicijativa i vjerovatno dokumentacija odraditi svoj posao i kroz to na najbolji mogući način demantovati svu ovu današnju priču koju su na pres konferenciji saopštili predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija”, poručio je Parača.

Odjeljenje za borbu protiv korupcije Ministarstva kapitalnih investicija dostavilo je Vrhovnom državnom tužilaštvu dvije informacije o sumnjama o postojanju krivičnih djela u vezi sa rekonstukcijom dionice puta Lubnice – Jezerine i tendera Crnogorskog elektrodistributivnog sistema za nabavku mjernih brojila.

Načelnik Odjeljenja za borbu protiv korupcije, Milorad Milošević, saopštio je da je prva informacija dostavljena vršiteljki dužnosti VDT-a, Maji Jovanović, 4. marta, a odnosi se na osnovane sumnje o postojanju krivičnih djela u produženom trajanju o zloupotrebi službenog položaja i nesavjesnom radu u službi bivšeg ministra saobraćaja, Osmana Nurkovića i bivšeg direktora Uprave za saobraćaj, Sava Parače u vezi sa izgradnjom tunela Klisura i rekonstukcije dionice puta Lubnice – Jezerine.

Bonus video: