Bakić: Prioriteti organizovane kriminalne grupe DPS su Marovićevi poslovi i unutarpartijska prepucavanja

"Bajice, Humci, velika naselja 4. jul i Gipos, naselje "Luke Ivaniševića", Donje polje, Donji kraj, Gruda nemaju čak ni pristojna dječija igrališta, a nema ni programa za najmlađe"
136 pregleda 2 komentar(a)
Miloš Bakić, Foto: Demokratska Crna Gora
Miloš Bakić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 22.10.2017. 14:20h

Posljedice pogubne politike DPS organizovane kriminalne grupe osjećaju i najmlađi sugrađani Prijestonice Cetinje, saopštio je danas Miloš Bakić, sekretar Odbora Demokratske Crne Gore Prijestonice Cetinje.

"Bajice, Humci, velika naselja 4. jul i Gipos, naselje "Luke Ivaniševića", Donje polje, Donji kraj, Gruda nemaju čak ni pristojna dječija igrališta, a nema ni programa za najmlađe. Vrtić u Bajicama bi bio veliko olakšanje roditeljima iz tog dijela grada i okoline, ali ekipa iz lokalnog ogranka organizovane kriminalne grupe DPS nema vremena za takve projekte. Prioritet su im izgleda Marovićevi poslovi i unutarpartijska prepucavanja i svađe oko plijena koje doživljavaju svoj vrhunac ovih dana. Dječije igralište u Njegoševom parku je gotovo neupotrebljivo, u katastrofalnom stanju, a nije ni bezbjedno - do sad je bilo više povrjeđivanja, srećom bez najtežih posljedica", istakao je Bakić.

On je dodao da će Demokrate kao nova lokalna vlast nakon 26. novembra, obezbijediti besplatne udžbenike svim osnovcima, insistirati na izgradnji vrtića u Bajicama i Donjem polju, dječijih igrališta u svim gore navedenim naseljima i najmlađima posvetiti mnogo više pažnje, jer jedino tako možemo vratiti prijestonici život i osmijeh na lice.

"Naši najmlađi su budućnost ovoga grada i ove države. Nije mnogo bolja situacija ni kad su u pitanju naši sugrađani treće dobi. Dok funkcionerke OKG DPS kupuju parfeme u vrijednosti od 200 eura novcem građana prijestonice, mnogi naši stariji sugrađani nemaju da kupe ljekove od svojih više nego skromnih penzija. Što je lokalna samouprava uradila po pitanju brige o starima? Kakav je bio njihov program u posljednje četiri godine kad je riječ o penzionerima?", rekao je Bakić.

Po njegovim riječima, cetinjske Demokrate će voditi brigu o starima, kako to i priliči zdravoj lokalnoj vlasti jedne evropske Prijestonice – odgovorno i sa poštovanjem.

"Kroz veća izdvajanja iz budžeta za one najugroženije, radićemo na povećanju kulturnih, sportskih i drugih sadržaja za naše starije sugrađane. Sve je moguće i sa postojećim sredstvima, samo kad nema krađe, kad se ne kupuju parfemi i plaćaju ručkovi po nekoliko stotina eura preko leđa naroda, kad se ne voze skupe limuzine i svakodnevno ne troše stotine eura goriva. Sve je moguće kada se pošteno rukovodi i domaćinski raspolaže novcem građana, dokaz za to su Budva, Kotor i Herceg Novi. A parola „moćan si onoliko, koliko pomažes drugima“ za mjesec dana može postati stvarnost, za razliku od "fabrika bajki" koje smo do sada slušali od kriminalne organizacije na vlasti", zaključio je Bakić..

Bonus video: