potvrditi da je crna gora na evropskoj strani

Bogdanović: Privremene institucije u rukama ruskih spavača, nužne što skorije promjene

Generalni sekretar DPS-a smatra da u Vladi ne postoji većina za uvođenje sankcija Rusiji, niti za blokadu ruskih kanala propagande čije dezinformacije, kako je naveo, i dalje nesmetano kontaminiraju javni prostor u Crnoj Gori

3576 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Bogdanović, Foto: DPS
Bogdanović, Foto: DPS

Agresija Rusije na Ukrajinu do kraja je razotkrila u kojoj su mjeri ruski spavači iz odlazeće Vlade spremni da vode antievropsku, ekstremističku politiku - a na štetu čitavog crnogorskog društva, rekao je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović.

Smatra da u Vladi ne postoji većina za uvođenje sankcija Rusiji, niti za blokadu ruskih kanala propagande čije dezinformacije, kako je naveo, i dalje nesmetano kontaminiraju javni prostor u Crnoj Gori.

“Sve to u potpunosti prate i oni koji privremeno rukovode institucijama, a koji se ni u predvorje rata u Ukrajini nijesu ustručavali od kontakata sa ruskim faktorima. Ne čine to ni u Skupštini, iako im je jasno da bismo sazivanjem sjednice makar malo uticali i na probleme koji sve teže pogađaju građane Crne Gore - počev od onoga što se dešava sa cijenama goriva. Biće da je, kako to oni mjesecima poručuju, narodna volja što su cijene u našoj državi dostigle istorijske maksimume”, saopštio je generalni sekretar DPS-a.

Prema njegovom mišljenju, sve navedeno jasno ukazuje da je Crna Gora u najgoroj političkoj krizi, i to ne samo od uvođenja višestranačja. Bogdanović je dodao i da "ostrašćenost fanatika iz odlazeće Vlade" vodi državu ka potpunom mimoilaženju u odnosu na Evropu što bi se, kako je to konstatovao, samo nadovezalo na "njihov ključni dosadašnji 'učinak', a to je blokada evropskog puta".

Bogdanović je stava da se "građanske snage, sve one kojima je istinski stalo do Crne Gore i njenih građana", moraju što skorije izboriti za nužne promjene, koje su započete u januaru, te istakao da je jasno da što brži izbor nove Vlade danas jeste jedini garant da bi Crna Gora "mogla krenuti nazad, ka pravom kolosijeku", onom na kojem je bila prije septembra 2020. godine.

Poručio je da je upravo DPS, kao stranka čijom će dominantnom podrškom nova Vlada biti izabrana, garant da neće biti nikakvog prostora za bilo kakav drugi kurs do evropskog.

“U ovom momentu, Crna Gora nema prostora za dvoumljenja niti za suprotstavljanje svojim NATO saveznicama - jasno i odlučno moramo potvrditi da smo na evropskoj strani, kao pouzdan i kredibilan partner”, zaključio je Bogdanović.