Demokrate pozivaju građane na proteste: Svako ko ostane kod kuće pristao je na torturu DPS-a

"Svako ko ne izađe na protest i ostane kod kuće odriče se onog što smo u rekordnom roku uspjeli da obezbijedimo"

5545 pregleda 38 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da današnji sastanak Građanskog pokreta URA sa predstavnicima opozicionih partijama "predstavlja potpuno realan i očekivan slijed događaja u cilju sprovođenja izdajničkog plana", a to je "prekrajanje izborne volje građana i povratak DPS-a na velika vrata".

"Svi procesi izdaje izborne volje građana potpuno jasno ulaze u svoju završnu fazu. Ovim potezom Abazović nastavlja da se ceri u lice svim iznevjerenim glasačima tri pobjedničke koalicije parlamentarnih izbora koji su održani 30. avgusta 2020. godine", navodi se u saopštenju Demokrata.

Sastanak predstavnika GP URA i opozicije o formiranju manjinske vlade održava se u Podgorici.

"Današnji sastanak Dritana Abazovića sa opozicijom, na čelu sa Milom Đukanovićem, protekao je u prijateljskoj i drugarskoj atmosferi novih koalicionih partnera, čiji, kako kažu, pozivini ishod jedino vide u brzom, ponovnom i superiornom jurišanju na fotelje, ministarske i direktorske pozicije. Umjesto da realizuje spisak za hapšenje, kao što im je i obećavao, gospodin Abazović ih šalje na pozicije ponovnog odlučivanja, vraćajući im moć i dajući prostor za nastavak bogaćenja na grbači građana Crne Gore. Međutim, planove im kvare mirni, građanski i evropski protesti slobodnih i nezadovoljnih građana, koji su nakon 30 godina osjetili benefite politike usmjerene na jačanje njegove ekonomske nezavisnosti", navodi se.

Demokrate dodaju da su to "svi oni prevareni ljudi za koje je Abazović svjestan da ih više ne može pogledati u oči i koji mu nikada više neće povjeriti svoj glas".

"I ovog puta poručujemo Abazoviću da nećemo samo nijemo posmatrati ovu nezapamćenu izdaju bez presedana, kao što to nismo ni do sada".

Povezani članci

16. Mart 2022.

Sastanak GP URA i opozicije, došao i Đukanović

Demokrate su pozvale građane na protest zakazan za sjutra u Bijelom Polju.

"Svako ko ne izađe na protest i ostane kod kuće odriče se onog što smo u rekordnom roku uspjeli da obezbijedimo građanima Crne Gore - veće plate, veće penzije, dječiji dodaci, besplatni udžbenici, naknade majkama, otpremine radnicima, staračke naknade … Svako ko ostane kod kuće i ne izađe na protest pristao je na torturu DPS-a koju je vršio punih 30 godina, pristao je na krađe, sijanje straha, hapšenja, proganjanja i praćenja neistomišljenika da ponovo zakuca na vrata svih slobodnih građana koji se drznu da budu protiv Mila Đukanovića. Zato narode Crne Gore, ako sada nije vrijeme ustaneš ne znamo kad je. Vrijeme je da odbraniš svoju izbornu volju od 30. avgusta 2020. godine. Dođi da izdajnicima poručimo da je dosta i da im neće proći", navodi se u saopštenju Demokrata

Bonus video: