Mikić: Danas nije potpisan nijedan dokument

"Nedvosmisleni su pricicpi na kojima treba da se formira Vlada i oni su više puta od strane političkih subjekata i mandatara javno saopštavani"

17212 pregleda 27 reakcija 18 komentar(a)
Abazović i Mikić nakon današnjeg sastanka, Foto: Boris Pejović
Abazović i Mikić nakon današnjeg sastanka, Foto: Boris Pejović

Na današnjem sastanku Građanskog pokreta URA i predstavnika parlamenentarne i vanparlamentarne opozicije nije potpisivan nijedan dokument.

To je "Vijestima" kazao izvršni direktor GP URA Zoran Mikić koji je i prisustvovao današnjem sastanku.

"Vjerujem da će to potvrditi svaki učesnik sastanka. Nedvosmisleni su pricicpi na kojima treba da se formira Vlada i oni su više puta od strane političkih subjekata i mandatara javno saopštavani. Ovo što je izašlo u medijima je nešto što je prema našim informacijama dogovarao jedna dio parlamentrane opozicije", rekao je Mikić.

Abazović je u izjavi novinarima rekao da je lider SNP-a Vladimir Joković potpisao Memorandum u kojem se jasno govori o ruskoj agresiji.

Komentarišući tu izjavju Mikić je objasnio da je lider URA mislio na drugi dokument koji se tiče potpisnika Memoranduma o saradnji, a koji se tiče SNP-a, manjinskih partija i koalicije "Crno na bijelo".

"Što se tiče dokumenta koji je potpisao gospodin Joković, to je dokument koji su između sebe usaglasili potpisinici memoranduma, manjinske partije, URA i SNP i na taj papir su danas Abazović i Joković stavili paraf, a vjerujem brzo i ostali potpisinci memoranduma", rekao je Mikić.

Pojedini mediji objavili su, neposredno nakon završetka današnjeg sastanka da je "usaglašen i potpisan" Sporazum o parlamentarnoj podršci i političkim prioritetima 43. Vlade Crne Gore.

Bonus video: