Premović: "Berane sad" će sigurno biti dio lokalne vlasti, očekujemo veću tajnu nego javnu podršku

On je kazao da će tražiti pomoć za sanaciju duga Opštine, koji je možda i preko dvadeset miliona. “Tražićemo prvo reviziju da utvrdimo koliko je tačno taj dug. Ako zadržimo postojeće ministre, lakše ćemo taj dug sanirati"

4008 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Lista građana “Berane sad” sigurno će participirati u lokalnoj vlasti, nakon izbora koji su zakazani za 27. mart.

To je na konferenciji za novinare saopštio nosilac liste Mladen Premović.

On je na pitanje "Vijesti" o eventualnoj projekciji kazao da im neka agencijska istraživanja daju 15 do 20 procenata, i da su time zadovoljni.

“Ne mogu da vam dam precizan odgovor na to pitanje, jer očekujemo veću tajnu nego javnu podršku", kazao je Premović.

Prema njegovim riječima lista “Berane sad” poslije izbora ne bi pravila koaliciju jedino sa DPS i njihovim satelitima, jer se, kako je kazao, zbog njih nalazimo u “kanalu”.

Premović je rekao da je lista “Berane sad” formirana usljed nezadovoljstva zbog rušenja Vlade i da bi željeli da sačuvaju ministre koji su programom Evropa sad ucinili da svi živimo bolje.

On je podsjetio da je bio dio koalicije Zdravo Berane kada je rušen DPS 2014. godine, zbog činjenice da nije ništa učinio za vrijeme njihove vlasti.

“Ali sada nismo zadovoljni ni sa tim šta je obećavano a šta učinjeno od te koalicije u proteklih osam godina. Mi ne možemo od ovog grada da napravimo Dubai, ali možemo bolje od ovoga sto je sada", kazao je Premović.

Berane sad
foto: Tufik Softić

On je rekao da ta lista ne želi da obećava što ne može ispuniti.

“Ja kada slušam šta drugi obećavaju, znam da ne mogu ispuniti ni trideset odsto. Mi vodimo tihu kampanju, nezadovoljni smo i mislimo da možemo ovaj grad da vodimo bolje” rekao je Premović.

Prema njegovim riječima lista Berane sad se sama finansira i to je jedan od razloga što ne obećava ono što ne može da ispuni.

“Za nas je patriotizam da obezbijedimo ovdje u Beranama normalan život. Da se ne dešava da u 2022. godini ovdje nemamo put, struju i vodu” kazao je Premović.

On je dodao da put za rješavanje velike nezaposlenosti vodi prema dovođenju investitora, “ali investitori traže stabilnost”.

Berane sad
foto: Tufik Softić

“Želimo da pospješimo ljude da se sami zapošljavaju preko fondova, a mi da im damo vjetar u leđa. Opština i opštinska preduzeća su prezapošljena, i tu zapošljavanja više nema", kazao je Premović.

On je kazao da će tražiti pomoć za sanaciju duga Opštine, koji je možda i preko dvadeset miliona.

“Tražićemo prvo reviziju da utvrdimo koliko je tačno taj dug. Ako zadržimo postojeće ministre, lakše ćemo taj dug sanirati", dodao je Premović.

Njegove koleginice i kolege sa odborničke liste, Maja Đurišić, Radmila Obradović i Vuksan Milošević su govorili o elementima njihovog programa, koji se, kako su objasnili, sastoji iz tri dijela - Berane sad, selo sad i Evropa sad.

Bonus video: