Kabinet premijera: URI preporučujemo slogan - "DPS sad", usklađujemo spoljnu politiku sa spoljnom politikom EU

"URA, kao koalicioni partner SNP-a, koji nema jasne spoljnopolitičke stavove, pokušava da istim etiketama i floskulama, kao i DPS obmanjuje crnogorsku javnost"

15880 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović

Vlada Crne Gore će bezuslovno nastaviti sa usklađivanjem spoljne politike sa spoljnom politikom EU, kao što je to činila i u proteklom periodu, saopšteno je iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Oni su reagovali na navode Građanskog pokreta URA koji je saopštio da premijer Zdravko Krivokapić, ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović "svoju političku opciju koju su godinu dana osnivali na račun građana Crne Gore mogu umjesto "Evropa sad" nazvati "Rusija sad".

"URA, kao koalicioni partner SNP-a, koji nema jasne spoljnopolitičke stavove, pokušava da istim etiketama i floskulama, kao i DPS obmanjuje crnogorsku javnost. Dok proklamuju evropske vrijednosti i pozivaju na sastav evropske Vlade, njihovi novi koalicioni partneri, kojima su nekada prijetili rukom pravde, već ih sada optužuju da na velika vrata uvode rusku ispostavu u izvršnu vlast", navodi se u reagovanju.

Dodaju da "ovu Vladu, koju su srušili zajedno sa DPS-om, a čiji je je šef akter afere "Pandora papiri" i bivši partner Jedinstvene Rusije, sada optužuju za nešto što koalicione partnere iz SNP-a ne smiju ni da pitaju".

"Vlada Crne Gore će bezuslovno nastaviti sa usklađivanjem spoljne politike sa spoljnom politikom EU, kao što je to činila i u proteklom periodu. Ono što je danas opstruiralo tu namjeru jeste ponašanje ministra vanjskih poslova, koji se politikantski poigrao sa ličnim integritetom predsjednika Vlade, omalovažavajući instituciju premijera. Takođe, zanimjivo je bilo slušati izjavu potpredsjednika Abazovića koji je danas govorio o tankom kvorumu na Vladi, a javna je tajna da sa par ministara, puna dva mjeseca nije dolazio na sjednice Vlade. Potpredsjednik Abazović je, ispostavlja se, bio redovnije prisutan na sastancima i konsultacijama sa DPS-om, pa stoga URI preporučujemo da naredni izborni slogan uskladi sa svojom novom političkom platformom: "DPS sad" i "DPS odmah"", zaključuje se u reagovanju kabineta premijera.

Bonus video: