Milačić: Imaćete ustanak ako zakažete sjednicu u maniru državnog udara

Predsjednik Prave smatra da predsjedavajući Strahinja Bulajić ne treba da zakaže sjednicu Skupštine prije juna, kako bi se išlo na vanredne izbore

5645 pregleda 309 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić poručio je potpredsjedniku Skupštine Ervinu Ibrahimoviću da će "imati ustanak" ukoliko "u maniru državnog udara" zakaže sjednicu parlamenta.

„Dogovaraju sve sa DPS-om, dogovaraju sve od potpisivanja izdajničkog memoranduma. Donose odluku na Glavnom odboru mimo volje baze i članstva, pa i dijela Glavnog odbora. Urade sve da pobjegnu od vas, od građana Berana, da odgode izbore, a sada direktno pregovaraju sa DPS-om i onda nam kažu da se DPS ne vraća. Pa kako onda izgleda vraćanje DPS-a, ako ovo nije", kazao je Milačić mještanima u naselju Šekular, u okviru predizborne kampanje za lokalne izbore u Beranama.

Tvrdi da nijedna odluka u eventualnoj novoj Vladi neće moći da bude donijeta bez Demokratske partije socijalista (DPS). "Nijedan politički stav, nijedan zakon neće biti donešen bez odluke DPS-a. Ništa Vladimir Joković u toj novoj Vladi koju planiraju neće moći da uradi, a da ne dobije amin od Mila Đukanovića. Riječ je o klasičnoj koaliciji SNP-a, URE i DPS-a koja sada formira izdajničku Vladu i izdajničku parlamentarnu većinu", dodao je Milačić, kako je saopšteno iz Prave.

Poznato je, kako je kazao, da su izbori 30. avgusta 2020. "bili najmanje stvar politike". "Vi znate dobro da su bili još manje stvar partija. Glasali smo zbog Mitropolita Amfilohija i zbog odbrane naših svetinja. Nije to bila pobjeda nikakvih političkih partija, 30. avgust je pobjeda naroda. To danas gaze izdajnici od 30. avgusta. To gaze, pa onda i sve ostalo", kazao je on.

Zato je, kako je poručio, danas "potreban ustanak, kao i 30. avgusta".

"Ako sada dozvolimo da sprovedu ovaj puč i državni udar, da zakažu sjednicu ovih dana, mislim da nas ulice zovu možda i više nego prije 30. avgusta. Zašto? Jer bi sada izdali baš te ulice, zato što se danas izdaju i naše litije. Zato što bi ovoga puta izdali sebe. Mislim da je sada obaveza još veća. Pobuna je sada potrebnija više nego ikada. Odavde, iz Šekulara, želim da poručim kolegi Ervinu Ibrahimoviću, ali ne samo njemu, nego i onima koji se kriju iza njegovog budućeg, a vidjećemo da li će ga biti, potpisa - a to su SNP, URA i DPS - nemojte da se igrate sa građanima Crne Gore. Ukoliko, u maniru državnog udara, zakažete sjednicu Skupštine, imaćete ustanak. Neću reći samo to da će Ibrahimović time ući u krivičnu odgovornost, kao što neki govore, nego će ovaj narod izaći na ulice. Onog trenutka, ako se desi da neko stavi nezakonito potpis i time krene u klasičan ustavni puč, onda će narod opet biti na ulicama. Žestoko, odlučno i hrabro na ulicama. Nećemo dozvoliti takvu izdaju, takvu prevaru i takav državni udar", naveo je Milačić.

Smatra da predsjedavajući Strahinja Bulajić ne treba da zakaže sjednicu Skupštine prije juna, kako bi se išlo na vanredne izbore.

"Ako već vidimo da su oni spremni na ovakav državni udar, mislim da je sada pravo rješenje da upravo gospodin Strahinja Bulajić, moj uvaženi kolega, treba da zakaže sjednicu Skupštine za onaj datum koji mu traže građani, a to je datum, na šta on ima potpuno zakonsko, poslovničko i ustavno pravo, koji građanima i svima nama obezbjeđuje nove izbore. Po meni to je jedini moralno, časno, zakonito i pošteno rješenje. I odavde, iz Šekulara, želim da pozovem gospodina Bulajića, da s obzirom nezakonite, prevarantske i izdajničke naume o zakazivanju sjednice, da on bude prvi koji će je zakazati, ali u periodu nakon prvog juna, a mi smo predložili prvi ponedeljak nakon toga, a to je 6. jun 2022. godine, i na taj način idemo na izbore", rekao je Milačić.

Poručio je i da će Prava Crna Gora biti dio nove vlasti u Beranama, te "jedan od njenih ključnih temelja".

Mještanima na skupu u Šekularu se obratio i nosilac liste Prave u Beranama Milovan Živković.

„Jedan moj kolega ljekar, poslanik u Skupštini Crne Gore, jednom prilikom, poslije ovog memorandumskog sporazuma reče da se gadi stranaka sa nacionalnim prefiksom, a ovu najavljenu Vladu, kao što vidite, činiće tri albanske, jedna albanizirana, jedna bošnjačka partija i SNP. To je direktno vraćanje na vlast Mila Đukanovića i njegovog DPS-a.

Bonus video: