Joković: Ne mogu dati precizan odgovor o sastavu manjinske vlade

Upitan je li potpisao sporazum kojim se osuđuje genocid u Srebrenici, Joković je odgovorio: "Nisam potpisao dokument i to nije precizna informacija"

27362 pregleda 398 reakcija 40 komentar(a)
Joković, Foto: Nikola Dragaš
Joković, Foto: Nikola Dragaš
Ažurirano: 18.03.2022. 16:23h

Ne mogu dati precizan odgovor o sastavu manjinske vlade, saopštio je danas Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP).

"Dogovorili smo principe, na mandataru je da predstavi sastav i zatraži sjednicu Skupštine. SNP je donio odluku da može otpočeti razgovore o ulasku u manjinsku vladu koju bi činili GP URA i manjinske stranke", kazao je Joković novinarima nakon sjednice Skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet .

Upitan je li potpisao sporazum kojim se osuđuje genocid u Srebrenici, Joković je odgovorio: "Nisam potpisao dokument i to nije precizna informacija".

Na dodatno pitanje kako će se SNP izjasniti ako to bude uslov za ulazak u manjinsku vladu, odgovorio je: "Ako bude i šta bude, ne mogu da nagađam. S mandatarom smo principe dogovorili. Sljedeća pitanja ne mogu da razmatram. Suština je da smo usaglasili principe ili prioritete, što je za nas bilo mnogo važnije od raspodjele resora".

Upitan osjeća li, kao lider stranke koja je dio odlazeće vlasti, odgovornost za to što što se došlo u situaciju da Milo Đukanović, predsjednik brojnim aferama opterećene Demokratske partije socijalista (DPS), spočitava Vladi da nije ostvarila rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije, Joković je odgovorio da će "jedan od prioriteta nove vlade biti bespoštedna borba protiv kriminala i korupcije".

"Za to ćemo imati nultu stopu tolerancije. Između ostalih prioriteta koji će, vjerujem, biti ispunjeni, su i niz ekonomskih mjera i borba protiv siromaštva. Mislim da bi svi u Crnoj Gori trebalo da se okrenu u tom pravcu. A ta pitanja koja nas dijele, i suština razgovora SNP-a i odluke da bude dio manjinske vlade, svode se na to da zaboravimo prošlost, da afirmišemo ono što je najveći prioritet, i da konačno počnemo da se mirimo i da ne istrajavamo na podjelama", zaključio je on.

Bonus video: