"Lekić uputio izraze solidarnosti ukrajinskom narodu koji prolazi kroz dramatične, riskantne uslove života..."

Tokom susreta Lekića i Natalije Fijalko, otpravnice poslova Ukrajine u Crnoj Gori razgovarano je o stanju u Ukrajini u uslovima ruske ratne invazije, mirovnim inicijativama i mogućim ishodima rata

2528 pregleda 1 komentar(a)
Fialko i Lekić, Foto: Demos
Fialko i Lekić, Foto: Demos

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić uputio je izraze solidarnosti prema ukrajinskom narodu koji prolazi u ovom trenutku kroz dramatične, riskantne uslove života, nažalost i sa teškim gubicima u životima i velikim materijalnim razaranjima, objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Demosa, partije čiji je Lekić predsjednik.

U objavi se navodi da je tokom susreta Lekića i Natalije Fijalko, otpravnice poslova Ukrajine u Crnoj Gori razgovarano o stanju u Ukrajini u uslovima ruske ratne invazije, mirovnim inicijativama i mogućim ishodima rata.

"Fijalko je prenijela podatke o ratnim stradanjima u Ukrajini, posebno se osvrćući na dramu izbjeglica kojih je do sada ukupno oko tri miliona. Ona se zahvalila na otvorenosti Crne Gore da pomogne i na tom planu. Dvoje sagovornika su izrazili očekivanja da će konsolidovanjem institucija vlasti crnogorska država moći da relevantnije pomogne na ublažavanju ratnih posledica u Ukrajini, posebno u dijelu prihvata i smještaja ratnih izbjeglica", piše u objavi.

Navodi se da su takođe, Fijalko i Lekić pozdravili kako veliku solidarnost i pomoć svijeta, posebno Evrope prema Ukrajini, tako i aktuelne napore diplomatskog karaktera u pokušajima okončanja rata i postizanja pravednog rješenja.

Bonus video: