Rakčević: DPS se neće vratiti na vlast i ne može zaustaviti borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije

"Ono što su političke igre DPS-a i svih drugih partija je utvrđivanje terena u susret lokalnim izborima koji se krajem mjeseca održavaju u Beranama i Ulcinj", navodi on

16199 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Rakčević, Foto: Boris Pejović
Rakčević, Foto: Boris Pejović

Funkcioner Građanskog pokreta (GP) URA, Luka Rakčević, poručio je da se Demokratska partija socijalista (DPS) neće vratiti na vlast i da ne može zaustaviti borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On je, komentarišući jučerašnju izjavu predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića da odlazeća vlada nije donijela značajniju optužnicu i presudu u borbi protiv kriminala i korupcije, i poruku Demokratskog fronta (DF) da Đukanovićeva ocjena predstavlja "završnu fazu povratka DPS-a na vlast", rekao da misli da će građani vrlo brzo imati priliku "da se uvjere da će biti upravo suprotno".

"Ni DPS, ni bilo koja druga politička partija ne može zaustaviti ono što je neizbježno - borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, i sve ono što će vrlo brzo raditi novi nezavisni glavni specijlani tužilac s timom koji će se formirati u tužilaštvu. Mislim da niko na to ne može uticati. Ono što su političke igre DPS-a i svih drugih partija je utvrđivanje terena u susret lokalnim izborima koji se krajem mjeseca održavaju u Beranama i Ulcinju. Zaista mislim da nema nikakvog prostora za podizanje panike, niti da bilo ko zaista više vjeruje u tu priču da se DPS ikad više može vratiti na vlast", rekao je Rakčević novinarima.

Govoreći o pregovorima o formiranju nove vlade, on je kazao da vjeruje da će novi kabinet činiti partije koje su krajem prošle godine potpisale memorandum o saradnji - GP URA, Socijalistička narodna partija (SNP) i manjinske stranke.

"Mislim da je, u ovom trenutku, to najizvjesnije rješenje. S tim što, naravno, GP URA i svi ostali partneri ostaju posvećeni dogovoru i pronalasku tih ’magičnih’ 49 poslanika, koji su neophodni da bi se odblokirali brojni važni procesi u državi, a prevashodno izbor vrhovnog državnog tužioca i sudija Ustavnog suda. Dakle, mislim da će to biti konačan sastav vlade, s tim što se vode i dalje razgovori sa svim partnerima i partijama koje treba da podrže manjinsku vladu a da ne učestvuju u njoj", naveo je on.

Bonus video: