Nikolić: Građani se crvenjeli u Krivokapićevo ime slušajući "proskule", o "personi non gratis", "avionu embajeru"...

"Odlazeći premijer uplašen od svojih mentora i repertoara njihovih kletvi, o opadanju živog mesa sa onog ko izda Rusiju"

13515 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Nikolić, Foto: Boris Pejović
Nikolić, Foto: Boris Pejović

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić poručio je da je Zdravko Krivokapić "više od godinu dana urnisao Crnu Goru, uništavajući sve čega se dotakne", da je bio "jedini antivakser na svijetu koji je predvodio borbu protiv korone", te da scene u Vladi Crne Gore "priliče đavolima, a ne apostolima".

Nikolić je kazao da je "odlazeći premijer uplašen od svojih mentora i repertoara njihovih kletvi, o opadanju živog mesa sa onog ko izda Rusiju," kao i da izbjegava da uradi "ono što mu je dužnost, pokušavajući u isto vrijeme da svoje pozicije u kleronacionalističkom i velikosrpskom svijetu zadrži klevetanjem predsjednika Crne Gore."

"Ni tu ne pokazuje originalnost, već se bavi recikliranjem izanđalih budalaština, kreiranih u nekim obavještajnim bunkerima velikosrpskog nacionalizma, odakle i sam potiče. Više od godinu dana je urnisao Crnu Goru, uništavajući sve čega se dotakne. Predstavljajući nam Vladu apostola, doveo je izvršnu vlast jedne države do scena koje više priliče đavolima – ako se koristimo njegovom retorikom – u kojima se ministri fizički obračunavaju", kazao je Nikolić.

On poručuje da je Krivokapić "u inferiornoj nelagodi, sijao mržnju, i podjele, demonstrirajući svoju neznavenost i neobrazovanje, do nivoa da su građani crvenjeli u njegovo ime, slušajući njegove „proskule“ o „personi non gratis“, „avionu embajeru“, „pijatetu“ i sl".

"Bio je jedini antivakser na svijetu koji je predvodio borbu protiv korone, što je kao posljedicu imalo hiljade izgubljenih života i unesrećenih porodica. Pod parolom kvalitetnije vladavine prava, izazvao je potpuno bezakonje u državi i urušavanje svih institucija. Tobože izgarajući za svoj „narod“, bio je dio koruptivnih aranžmana „tajnog i organizovanog“ zaduženja države, a svojoj djeci je dozvolio da se bave državnim poslovima, poput programa ekonomskog državljanstva, pregovorima sa osobama iz kriminalnog miljea, kadriranjem u javnim preduzećima", poručio je Nikolić.

I sada, kaže Nikolić, na kraju mandata, "dok besramno troši državna sredstva na promociju svoje porodične stranke u Beranama, Krivokapić pokazuje da iza inferiorne mržnje ne postoji ništa."

"Ostala je praznina koja zveči, opominjući građane Crne Gore, na neprijatno iskustvo da su duže od godinu dana imali izdajničku vladu, na čijem čelu je bila nedostojna osoba, podlih namjera prema svojoj državi, koja da se on pitao ne bi nikad ni postojala", zaključuje Nikolić.

Bonus video: